Nieuws en persberichten

Nieuwe achtbaan La Mer de Sable gaat voor zilver!   
Gepubliceerd: 18 Jan 21
Het Franse pretpark La Mer de Sable opent in april haar nieuwe achtbaan Silver Mountain, bijna één jaar na de oorspronkelijk geplande openingsdatum. 
Plopsa thematiseert nieuwe Extreme Spinning Coaster naar Tommorowland   
Gepubliceerd: 15 Jan 21
Vanaf deze zomer kunnen liefhebbers van adembenemende rollercoasters en fans van Tomorrowland kennismaken met ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ in Plopsaland De Panne, 
Mini-Europe mag dan toch in Brussel blijven!   
Gepubliceerd: 7 Jan 21
Mini-Europe blijft op de Brusselse Heizel. Het miniatuurpark vertoefde jaren in onzekerheid of het al dan niet ingepast kon worden in een stadsvernieuwingsproject. 
Coaster met Wereldrecords voor Midden-Oosten: Hoger Sneller én Langer   
Gepubliceerd: 4 Jan 21
Met behulp van een stevige portie kapitaal zou het Midden-Oosten in de toekomst kunnen beschikken over een imposante achtbaan die het wereldrecord voor snelheid, lengte én hoogte zal verbrijzelen. 
Walibi wordt weer Walygator   
Gepubliceerd: 29 Dec 20
De Spaanse aspro groep doopt Walibi Sud Ouest komend seizoen om tot 'Walygator sud ouest'. Het is het tweede Walibipark dat zijn naam wijzigt naar Walygator: ook het eerste Walygator park ging voorheen als Walibi door het leven. 
Balbedenkingen bij PortAventura   
Gepubliceerd: 29 Dec 20
PortAventura verraste in het najaar met de aankondiging van een naar voetbal gethematiseerde miljoeneninvestering. Dat overviel ons zo dat we het spontaan enkele maanden lieten rusten in de hoop dat het over zou waaien. 
Blackpool’s Valhalla herrijst in 2022   
Gepubliceerd: 28 Dec 20
Blackpool Pleasure beach sleutelt in 2020 en 2021 aan parkicoon Valhalla. De meermaals bekroonde combinatie van waterattractie en darkride ondergaat een grootschalige revisie en zal pas in 2022 terug openen. 
Kondaa wordt Walibi's nieuwe Megacoaster   
Gepubliceerd: 23 Dec 20
Walibi Belgium is op kruissnelheid met de constructie van zijn nieuwe megacoaster. De baan werd voltooid, de eerste testrit vond plaats en ook het decor voor de nieuwe zone bevinden zich al in een vergevorderd stadium. Het park bevestigde ook de naam van zijn nieuwigheid voor volgend seizoen. 
Bouw Majaland Warsaw gestart   
Gepubliceerd: 11 Dec 20
Deze middag gaven aandeelhouders Momentum Capital en de Plopsa Group, nabij de Poolse hoofdstad, het startschot voor de bouw van het tweede Poolse Plopsa-park, Majaland Warsaw. 
Nigloland pakt in 2021 uit met watercoaster 'Krampus Expedition'    
Gepubliceerd: 10 Dec 20
Nigloland opent volgend seizoen een nieuwe watercoaster. De attractie krijgt de naam ‘Krampus Expédition’ en zal gethematiseerd worden rond het door de bergen dolend beest met dezelfde naam. Het is de grootste investering van het park tot nog toe. 
Zweeds Gröna Lund opent B&M 'Monster' in 2021   
Gepubliceerd: 10 Dec 20
Gröna Lund wil zijn nieuwe inverted coaster van B&M gelijk openen met de start van volgend seizoen. Volgens het park is de baan het ideale middel om het park een vliegende start te gunnen die het trieste coronaseizoen snel helpt te vergeten. 
Efteling plant bakkerij bij Max & Moritz   
Gepubliceerd: 9 Dec 20
Efteling voegt komend seizoen een nieuwe horecapunt toe. Het park plant bij de recente familieachtbanen Max & Moritz een Bakkerij met een focus op ambachtelijke producten en artisanale bereidingen. 
Corona doet pretparken weer toe   
Gepubliceerd: 23 Okt 20
Het recentste pakket maatregelen dat in voegen treed om de coronacrisis te bezweren leidt voor de tweede keer tot een sluiting voor de Belgische pretparken. De maatregelen blijven zeker een maand gelden. Het nationale coronacijfer vertoont al enkele weken een zorgwekkende evolutie. 
Walibi Belgium annuleert muziekevenement ‘Walibi On Stage’   
Gepubliceerd: 15 Okt 20
Door de evolutie van de gezondheidssituatie en in overleg met de bevoegde autoriteiten is er besloten ‘Walibi On Stage’ af te gelasten. Het muziekevenement zou tijdens de herfstvakantie (van 31 oktober t.e.m. 07 november) plaatsvinden in Walibi Belgium. 
Efteling sluit Polka Marina en plant speelbos Nest!   
Gepubliceerd: 14 Okt 20
Volgend jaar opent in de Efteling een nieuw speelbos met de naam 'Nest!'. De focus zal sterk komen te liggen op toegankelijkheid, zodat straks alle kinderen er samen kunnen spelen. 
Nieuw in de Parkgids: Puy du Fou   
Gepubliceerd: 12 Okt 20
Onze parkgids verwelkomt zijn ondertussen 113e telg. Ook al telt dit park nauwelijks attractietypes die we kennen uit andere pretparken, we kunnen echt niet langer om het ongekende succes van dit Franse themapark heen. 
Walibi Holland blaast Halloween af   
Gepubliceerd: 11 Okt 20
De combinatie van het stijgend aantal coronagevallen met bezoekers die het niet zo nauw nemen met de in het park opgelegde regels heeft Walibi Holland doen besluiten het evenement vroegtijdig stop te zetten. Het park blijft wel geopend, maar geplande halloweenactiviteiten vallen weg. 
Walibi Belgium presenteert 8 concerten in de Herfstvakantie   
Gepubliceerd: 5 Okt 20
Wie naar live muziek snakt, kan van 31 oktober tot en met 7 november terecht bij Walibi Belgium voor ‘Walibi On Stage’: een unieke muzikale beleving met het kruim van de Belgische muziekwereld. 
Klassieke achtbaan uit Bakken krijgt mogelijk nieuwe thuis   
Gepubliceerd: 24 Sep 20
In het oudste pretpark ter wereld, het Deense Bakken, wordt momenteel de klassieke achtbaan Racing afgebroken. De baan stond bijna 50 jaar in het park. Een zorgvuldige en voorzichtige afbraak lijkt te wijzen op een nieuwe bestemming, eerder dan een enkeltje richting schroothoop. 
Plopsaland De Panne voortaan heel het jaar geopend   
Gepubliceerd: 18 Sep 20
Plopsaland De Panne blijft voor het eerst ook na de kerstvakantie open tijdens de weekends van januari, februari en maart en gedurende de volledige krokusvakantie. Hiermee maakt het park komaf met de traditionele winterbreak. 
De herrijzenis van Piraten in Batavia en Scandinavië   
Gepubliceerd: 15 Sep 20
Europa-park heropende dit seizoen de darkride Piraten in Batavia. Het was de laatste component van een indrukwekkend snelle herrijzenis van de zone die in 2018 in vlammen opging. Onze bevindingen van de heropgebouwde attractie en zone lees je in dit artikel. 
Enkel Halloweenspookhuizen in Bobbejaanland?    
Gepubliceerd: 11 Sep 20
Met het oog op de huidige gezondheidscrisis stellen verschillende Belgische parken de wenselijkheid van de traditioneel sterke Halloweenperiode in vraag. 
Avondopeningen en nieuw spookhuis voor Halloween Toverland   
Gepubliceerd: 10 Sep 20
Attractiepark Toverland presenteert op veertien avonden in oktober en november de Halloween Nights. Er komen 120 scare actors in vijf scare zones, een spookhuis en een doolhof. 
Dit wordt de Plopsa-reboot voor Comics Station   
Gepubliceerd: 9 Sep 20
Het failliete indoorpark Comics Station werd vorig jaar overgenomen door de Plopsa Group. De groep kiest voor een grondige make-over met een investering van vijf miljoen euro. De geplande heropening schuift op naar eind 2021. 
Movie Park Germany bouwt nieuwe Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides   
Gepubliceerd: 1 Sep 20
Maak je klaar voor de volgende attractieblockbuster in Duitslands grootste film- en pretpark! In het seizoen 2021 viert Movie Park Germany zijn 25ste verjaardag, en voor die gelegenheid hebben ze een bijzonder grote verrassing voor de bezoekers in petto. 
Phantasialand zet eindsprint in voor themazone Rookburgh   
Gepubliceerd: 1 Sep 20
Phantasialand lijkt de laatste sprint richting de opening van haar nieuwe themawereld Rookburgh te hebben ingezet. De afgelopen weken werden ook aan sneltempo nieuwe zaken toegevoegd. 
Bezoeker Walibi Belgium gewond geraakt nadat decorstuk naar beneden valt   
Gepubliceerd: 24 Aug 20
Wie de afgelopen dagen een bezoek heeft gebracht aan Walibi Belgium zal waarschijnlijk opgemerkt hebben dat de populaire achtbaan Calamity Mine gesloten was. In eerste instantie verklaarde het park dat het om een technisch defect ging, maar nu blijkt dat er een decorstuk losgekomen is. 
Phantasialand laat bezoekers weer shows kijken   
Gepubliceerd: 10 Jul 20
Net als vele andere parken werd ook bij Phantasialand stevig geschrapt in het entertainment ten gevolge van de coronamaatregelen. Het park gaat nu wel terug shows toevoegen aan zijn aanbod. Vele parken snoeiden stevig in hun entertainment. 
Nieuwe achtbaan Pitts Special geopend in Finse PowerPark    
Gepubliceerd: 4 Jul 20
Het Finse pretpark PowerPark heeft zijn nieuwe achtbaan geopend. Deze Infinity Coaster van Gerstlauer, de tweede al voor het park, kreeg de bijzondere naam Pitts Special, genoemd naar een merk van stuntvliegtuigen. 
Toverland lanceert tentenkamp bij avondopeningen   
Gepubliceerd: 29 Jun 20
Toverland pakt deze zomer uit met verlengde openingsdagen tijdens het zomerseizoen. Het park experimenteert ook met verblijfsmogelijkheden: voor het eerst kan je bij het park overnachten. Het park herwerkt daarvoor een gedeelte van haar parking tot kampeerterrein. 
Max & Moritz vanaf nu open voor het grote publiek   
Gepubliceerd: 20 Jun 20
In de Efteling is de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz vanaf vandaag open voor het grote publiek. Wij probeerden de attractie gisteren al uit en voelden ook algemeen directeur Fons Jurgens eens aan de tand over de opvolger van de Bob. 
Zo ziet een dagje Walibi Belgium eruit in tijden van corona   
Gepubliceerd: 14 Jun 20
Op woensdag, 1 juli 2020 heropent Walibi Belgium de poorten. Tijdens de coronacrisis zal een bezoek aan het pretpark er anders uitzien dan dat we gewoon zijn. Pretparken.be maakt een overzicht van de belangrijkste maatregelen die het park genomen heeft. 
Holiday Park opent vernieuwde Rapid River   
Gepubliceerd: 12 Jun 20
Afgelopen winter heeft Holiday Park niet stil gezeten. Eind vorig jaar begonnen de werkzaamheden die begin dit jaar af moesten zijn. Dit jaar mag Holiday Park dan ook hun vernieuwede Rapid River presenteren. Donnerfluss wordt daarmee omgedoopt tot "Dino Splash". 
Parc Astérix stelt achtbaan uit tot 2023   
Gepubliceerd: 12 Jun 20
De spectaculaire coaster die Parc Astérix normaalgezien in 2021 zou openen is een tweede keer uitgesteld. De huidige gezondheidscrisis is mee verantwoordelijk voor het uitstel. Het park heeft wel al zicht op een openingsdatum voor dit seizoen. 
Dit vinden de Belgische parken van de nieuwe openingsdatum   
Gepubliceerd: 7 Jun 20
Afgelopen woensdag werd door de Nationale Veiligheidsraad bekend gemaakt dat de pretparken ten vroegste op 1 juli terug mogen opengaan, meer dan twee weken later dan oorspronkelijk de bedoeling was. Wij hebben hieromtrent een reactie gevraagd bij de Belgische parken. 
Belgisch pretparkseizoen op losse schroeven: heropeningsdatum opnieuw verplaatst én onder voorbehoud   
Gepubliceerd: 3 Jun 20
Vandaag raakte bekend dat de Nationale Veiligheidsraad beslist heeft dat de Belgische pretparken vanaf 1 juli ten vroegste terug zullen mogen openen. 
Belgische pretparken vol ongeloof over mogelijk uitstel van heropstart tot 1 augustus   
Gepubliceerd: 3 Jun 20
De Belgische pretparken reageren vol ongeloof op het mogelijke advies voor de Belgische Nationale Veiligheidsraad dat pretparken in België mogelijks gesloten blijven tot 1 augustus. 
Laatste Oprichter Phantasialand Overleden   
Gepubliceerd: 29 Mei 20
Droef nieuws voor Phantasialand. Het park verliest zijn tweede en laatste oprichter. Mede-oprichter Richard Schmidt stierf op 93 jarige leeftijd, samen met Gottlieb Löffelhardt legde hij de basis voor het succes dat het Duitse park nu kent. Löffelhardt zelf overleed al in 2011. 
Medeoprichter neemt afscheid van Attractiepark Toverland   
Gepubliceerd: 28 Mei 20
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur. 
Efteling Opent Max & Moritz op 20 juni   
Gepubliceerd: 26 Mei 20
Vanaf zaterdag 20 juni 2020 kunnen gasten voor de eerste keer de doldwaze rit van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz beleven. 
Mini-Europa opent maandag opnieuw de deuren   
Gepubliceerd: 14 Mei 20
Na de winterstop, die dit jaar door de coronamaatregelen ruim acht weken langer duurde, staat Mini-Europa te popelen om maandag opnieuw de deuren te openen. 
Dierenparken mogen opnieuw openen onder strikte voorwaarden   
Gepubliceerd: 13 Mei 20
De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag bekend gemaakt dat dierentuinen vanaf 18 mei opnieuw open mogen. Hiermee volgt België het voorbeeld van verschillende andere Europese landen waar dierenparken al terug open zijn of binnenkort opnieuw open gaan. 
Paultons Park opent nieuwe themazone met achtbaan in 2021   
Gepubliceerd: 25 Apr 20
Het Zuid-Engelse familiepark Paultons Park opent in 2021 een nieuw themagebied met onder meer een spinning coaster en een grote frisbee-attractie. Oorspronkelijk zou 'Tornado Springs' dit jaar al moeten openen, maar de coronacrisis strooide roet in het eten. 
Belgische overheid maakt mogelijke openingsdatum van pretparken bekend   
Gepubliceerd: 24 Apr 20
De vrijetijdssector kreunt al weken onder maatregelen die de verspreiding van coronavirus moeten tegengaan, met zelfs al een eerste failliet pretpark als gevolg. Zo moeten de pretparken sinds midden maart de deuren gesloten houden. 
Safaripark lonkt met superabonnement    
Gepubliceerd: 24 Apr 20
Monde Sauvage verkoopt zijn jaarabonnementen aan dumpingprijzen zolang het park gesloten blijft door de corona-crisis. Het abonnement komt met tal van royale kortingen op een resem topparken uit binnen- en buitenland. Samengetelde kortingen lopen op tot meer dan €150. 
Schots pretpark gaat overkop in Corona-crisis   
Gepubliceerd: 23 Apr 20
Het grootste pretpark van Schotland heeft zijn faillissement aangevraagd. 165 medewerkers zijn hun job kwijt. Het park kampte al enkele jaren met wankele resultaten. M&D’s Scotland theme park was het grootste pretpark van Schotland. 
Belgoparks neemt maatregelen voor een veilige heropening van de Belgische pretparken   
Gepubliceerd: 20 Apr 20
Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken, neemt gezamenlijke initiatieven om een veilige heropening van de pretparken in België mogelijk te maken. Het zet daarbij vooral in op gelimiteerde bezoekersaantallen en het garanderen van social distancing. 
Plopsa Coo opent dit jaar nieuwe familieattractie   
Gepubliceerd: 17 Apr 20
Plopsa Coo opent dit jaar een nieuwe attractie in het teken van Maya de Bij. Het wordt een attractie voor de hele familie die ook een interactief element zal bevatten. De opening van de attractie was oorspronkelijk voorzien voor Pasen 2020. 
Bellewaerde bereidt zich ook voor op heropstart met coronaplan   
Gepubliceerd: 14 Apr 20
In afwachting van een beslissing van de overheid omtrent een mogelijke openingsdatum voor Bellewaerde en Bellewaerde Aquapark, werkt de directie reeds aan een plan om een heropening in goede banen te kunnen leiden. 
Plopsa komt met coronaplan    
Gepubliceerd: 9 Apr 20
Plopsa werkt een heel pakket aan maatregelen uit dat de verspreiding van het virus moet tegen gaan wanneer de parken terug zouden kunnen openen. Als het park groen licht krijgt zou het binnen twee weken kunnen openen met implementatie van het plan. 
Skyline Park onthult naam hoogste Starflyer ter wereld   
Gepubliceerd: 9 Apr 20
Skyline Park, gelegen in zuiden van Duitsland, kondigde eerder vol trots de bouw van een Starflyer aan van maar liefst 142 meter hoog. Afgelopen week maakte het park ook de naam bekend van de attractie: Allgäuflieger. 
Personeelskwestie draait toch goed uit voor Belgische parken   
Gepubliceerd: 8 Apr 20
Seizoensmedewerkers van verschillende Belgische parken leken met de uitgestelde seizoensstart uit de boot te vallen voor een vervanginkomen. Inmiddels is er in samenspraak met de overheid dan toch een oplossing uit de bus gekomen. 
Bellewaerde bevestigt: Nieuwe achtbaan 'Wakala' opent bij seizoensstart!   
Gepubliceerd: 2 Apr 20
Bellewaerde is op dit moment druk bezig met het bouwen van hun nieuwe familieachtbaan 'Wakala'. 
Corona betekent geen uitstel voor hoogste coaster Benelux   
Gepubliceerd: 1 Apr 20
Hoewel moederbedrijf Compagnie des Alpes zich genoodzaakt ziet tot besparingen en het opschuiven van de geplande investeringen, is Walibi nog steeds van plan de hoogste coaster van de Benelux volgend seizoen te openen. 
Plopsa moet wellicht 225 medewerkers ontslaan wegens corona   
Gepubliceerd: 31 Maa 20
Door de sluiting van de pretparken wegens het coronavirus moet Plopsa waarschijnlijk 225 medewerkers ontslaan. Het zou gaan om 175 seizoensmedewerkers van Plopsaland De Panne en 50 van Plopsa Coo. 
Walygator karig beloond voor goed seizoen   
Gepubliceerd: 20 Maa 20
Walygator moet het dit jaar stellen met een nieuwe directeur en een vernieuwde parkshow. Ondanks stijgende bezoekersaantallen wordt een geplande indoorzone met attracties uitgesteld tot het volgend seizoen. 
Bobbejaanland bereidt zich met 'coronamaatregelen' voor op heropening   
Gepubliceerd: 20 Maa 20
De seizoensopening van Bobbejaanland, die normaal voorzien was voor zaterdag 4 april, is door de coronacrisis voorlopig uitgesteld naar maandag 6 april - weliswaar onder voorbehoud. 
Plopsa organiseert huiskamerparty met live DJ-set   
Gepubliceerd: 20 Maa 20
Plopsa wil ook tijdens de sluitingsperiode van de Plopsa-parken een beetje amusement en Plopsa-magie in de huiskamers brengen. Al de hele week waren er verschillende activiteiten op de sociale media van de groep, zaterdag pakt het bedrijf via Facebook uit met een live dj-set van DJ ZINA. 
Mars & Medusa komen naar Movieland Park   
Gepubliceerd: 17 Maa 20
Movieland park krijgt dit seizoen drie nieuwe attracties met Marssaus. Het park ruilt ook een thrillride in voor een show en neemt afscheid van een achtbaan en een ontspoorde monorail. 
Kaart- en abonnementsverkoop Walibi-parken deels stopgezet   
Gepubliceerd: 17 Maa 20
De Walibi-parken hebben gesnoeid in hun online ticketverkoop. Tot afgelopen weekend was het bijvoorbeeld nog mogelijk om online een abonnement op Walibi Belgium te kopen, dat kan nu niet meer. 
Futuroscope opent eerste achtbaan: Objectif Mars   
Gepubliceerd: 16 Maa 20
Futuroscope opent binnenkort "Objectif Mars", de eerste achtbaan van het park. Deze nieuwe attractie zal bezoekers de kans geven om te voelen hoe het is om astronaut te zijn. De opening is voorzien voor dit voorjaar. 
Overzicht: Heropeningsdata Europese pretparken   
Gepubliceerd: 13 Maa 20
De drastische maatregelen die de Europese overheden genomen hadden vanwege de coronacrisis hebben ook een grote impact op de pretparken. In dit artikel wordt een huidige stand van zaken opgemaakt met een overzicht welke parken weer geopend zijn. 
Disney gooit wereldwijd parken dicht   
Gepubliceerd: 13 Maa 20
In de strijd tegen het coronavirus gaat ook de grootste speler in pretparkland over stag, nadat gisteren en vandaag tal van andere Belgische en Nederlandse parken sluitingen aankondigden. Disney sluit zijn parken bij Parijs en de parken in de twee Amerikaanse resorts. 
Eerste Belgische en Nederlandse parken sluiten de deuren door coronacrisis   
Gepubliceerd: 12 Maa 20
Nadat er de afgelopen dagen vanwege de coronacrisis meerdere maatregelen genomen werden in de pretparken in onze buurt, zijn vanavond de eerste sluitingen aangekondigd. 
Maatregelen tegen coronavirus worden steeds drastischer: sluiten pretparken weldra?   
Gepubliceerd: 12 Maa 20
Het coronavirus COVID-19 grijpt steeds meer om zich heen in Europa. Dat heeft ook (drastische) gevolgen voor de pretparken in onze omgeving. Gisteren kondigde Plopsa nog aan dat het de capaciteit van al haar indoorparken tijdelijk beperkt tot 950 bezoekers. 
Plopsa vermindert tijdelijk capaciteit van al haar indoorparken   
Gepubliceerd: 11 Maa 20
Naar aanleiding van de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 en op basis van het advies van de Belgische overheid om indoorevenementen met meer dan 1. 
Plopsa bouwt nieuw indoorpretpark in Praag   
Gepubliceerd: 10 Maa 20
In 2018 opende Plopsa het eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. Met 250.000 bezoekers zaten de cijfers meteen goed en werden de beoogde doelstellingen behaald. Er volgde al snel een aankondiging voor park nummer twee nabij Warschau, die bouw start binnenkort. 
Energylandia bouwt extra achtbaan in Aqualantis   
Gepubliceerd: 9 Maa 20
  Het Poolse pretpark Energylandia opent dit jaar nog een tweede achtbaan. Eerder werd er al bekend gemaakt dat het park dit jaar een nieuwe achtbaan zal openen: Abyssus, een Shockwave van de Nederlandse fabrikant Vekoma. 
Eerste treinstel van achtbaan Max & Moritz arriveert in de Efteling   
Gepubliceerd: 9 Maa 20
In de ochtend van 9 maart 2020 is het allereerste treinstel van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz onthuld en geplaatst in de Efteling. Max & Moritz wordt een dubbele achtbaan en heeft twee treinen die in tegengestelde richting zullen rijden. 
Bus naar Bobbejaanland geschrapt   
Gepubliceerd: 5 Maa 20
De Lijn zal niet meer halt houden aan de entree van Bobbejaanland. Het park verliest zo zijn rechtstreekse verbinding met het station van Herentals. Vijf jaar geleden werd de busdienst al een eerste keer ingeperkt. 
Interactieve achtbaan en elektronisch theater voor Schwaben Park   
Gepubliceerd: 24 Feb 20
In 2020 pakt Schwaben Park weer groots uit. In de zomer opent het Duitse park zijn grootste investering tot nu toe: Hummel Brummel, een bijzondere hangende achtbaan waarbij je zelf je snelheid kunt bepalen. 
Bellewaerde maakt naam en logo nieuwe achtbaan bekend   
Gepubliceerd: 28 Jan 20
Bellewaerde onthulde vandaag de details van haar nieuwe achtbaan. Het park werkte al enige tijd aan een project met codenaam "Canadacoaster". De achtbaan zal Wakala heten en opent in de lente. De coaster krijgt een thema dat aansluit op de bestaande canada-zone. 
Opbouw nieuwe achtbaan Efteling is voltooid!   
Gepubliceerd: 17 Jan 20
De afgelopen weken vlogen er talrijke blauwe en groene trackdelen door de Eftelingse lucht. Deze ochtend kwam daar een eind aan en werden de laatste twee baandelen van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz geplaatst die later dit jaar in de Efteling zal openen. 
Särkänniemi verwijdert zeldzame achtbaan   
Gepubliceerd: 24 Dec 19
Na 17 jaar trouwe dienst neemt Särkänniemi dit jaar afscheid van hun Intamin-achtbaan "Half Pipe". De Half Pipe uit het Finse Särkänniemi bij Tampere heeft dit seizoen zijn laatste rondjes gereden. 
Comics Station schuift door naar Plopsa-groep   
Gepubliceerd: 24 Dec 19
Het indoorpretpark Comics Station wordt overgenomen door de Plopsa-groep. Het pretpark rond Belgische stripfiguren in het Antwerpse Centraal Station verkeerde al een tijdje in slechte papieren. 
Efteling onthult concepten voor Max & Moritz   
Gepubliceerd: 19 Dec 19
Efteling trapte onlangs een making-of af voor haar nieuwe achtbaan Max & Moritz. Het park voorzag er nieuwe informatie en ontwerpen te zien, die een goed beeld geven van wat we van de baan mogen verwachten. De vervanger van de Bob opent naar verwachting komend voorjaar. 
Rainbow Magicland verliest regenboog   
Gepubliceerd: 17 Dec 19
Rainbow Magicland bij Rome neemt volgend seizoen afscheid van de rainbow in haar naam omdat de licentie met de gelijknamige Italiaanse animatiestudio verloopt. De verlopen licentie vereist ook aanpassingen aan park en merchandise. 
Tivoli Gardens opent melkweg   
Gepubliceerd: 12 Dec 19
In de Deense hoofstad werd de geestelijke opvolger van Odinexpresssen voor het publiek geopend. De achtbaan luistert naar de naam Mælkevejen wat Melkweg betekent in het nederlands. Ze is het sluitstuk van de investeringen die Tivoli Gardens dit jaar deed. 
Toverland past kalender aan   
Gepubliceerd: 10 Dec 19
Toverland past zijn kalender voor volgend seizoen aan. Het attractiepark is minimaal geopend tot 18.00 uur wat des zomers oploopt tot 20.00 uur. Tijdens het winterseizoen wordt er in de openingsdagen gesnoeid. Er komen wel acht extra avondopeningen bij en het zomerseizoen gaat vroeg van start. 
Bobbejaanland slaat munt uit voorsteekpas   
Gepubliceerd: 9 Dec 19
Bobbejaanland voert volgend seizoen een permanente vorm van de voorsteekpas in die het park al enkele seizoenen tijdens de halloweenperiode gebruikte. De Express Pass geeft vier maal versneld toegang tot bepaalde attracties. 
Nieuwe 4D-film Fabula open voor publiek in Efteling   
Gepubliceerd: 7 Dec 19
De Efteling presenteert dit weekend een nieuwe 4D-film. Na 17 jaar speeltijd voor de oude film PandaDroom was het hoog tijd voor een grondige update. Onder de naam 'Fabula' wordt niet alleen een nieuwe film, maar ook een vernieuwde hal en restaurant gepresenteerd. 
Tayto Park gaat toekomstig coasterduo verstillen   
Gepubliceerd: 3 Dec 19
Tayto park heeft onlangs een bijgeschaafde versie ingediend van haar plannen om uit te breiden met twee nieuwe coasters. Eerdere plannen stuitten op protest van buurtbewoners, waardoor het park zijn plannen moest herzien. 
Bellewaerde laat tijgers inslapen   
Gepubliceerd: 27 Nov 19
Na het overlijden van haar laatste twee tijgers heeft Bellewaerde op dit moment geen tijgers meer in zijn park zitten. Het park is nu op zoek naar vier nieuwe tijgers om de verblijven opnieuw te bevolken. 
Walibi Belgium laat plannen voor 2020 varen   
Gepubliceerd: 26 Nov 19
Walibi Belgium schuift de vernieuwing van de inkom en haar western-zone die beiden gepland waren voor 2020 op de lange baan. Het project wordt later uitgevoerd en men focust nu eerst op de nieuwe coaster in 2021. 
Walibi Rhône-Alpes start festival city 3.0 na drukbezocht jubileum   
Gepubliceerd: 26 Nov 19
Walibi Rhône-Alpes sluit seizoen 2019 af met meer bezoekers dan het voorgaande jaar. Tegen volgend seizoen werkt het park aan zijn derde en laatste deel van themazone Festival City. 
Eindelijk nieuws uit Phantasialands Rookburgh   
Gepubliceerd: 26 Nov 19
Phantasialand komt eindelijk zélf met nieuws over de brug omtrent haar nieuwe themawereld ‘Rookburgh’. In de eerste week van Wintertraum kwam het park met een krant én een trailer voor het nieuwe gebied op de proppen. We vatten even samen. 
Caroline Kortooms stopt als algemeen directeur bij Toverland   
Gepubliceerd: 9 Nov 19
Na 20 jaar Algemeen Directeur van Attractiepark Toverland te zijn geweest, gaat Caroline Kortooms zich binnen Toverland verder specialiseren in haar passies. Zij zet haar carrière vanaf nu voort als Leider Visie en Bedrijfscultuur. 
ElloCoaster coaster poll 2019 gaat van start   
Gepubliceerd: 6 Nov 19
De inmiddels 3e editie van de Ellocoaster coasterpoll is van start gegaan. De geestelijke opvolger van de legendarische Mitch Hawker Coaster poll maakt gebruik van één van de eerlijkste vergelijkingmethodes voor Coasters. Je kan je eigen scores nog inzenden tot 31 december. 
Klein nieuws uit de Efteling   
Gepubliceerd: 5 Nov 19
Voor veel parken is de Winter hét seizoen om onderhoud, reparaties en updates te doen. De Efteling is echter jaarrond geopend. Daardoor wordt er ook jaarrond gewerkt. Onlangs presenteerde de Efteling een aantal nieuwigheden. 
Liseberg breekt bezoekersreccord tijdens Halloween   
Gepubliceerd: 5 Nov 19
Liseberg heeft de afgelopen Halloween periode een reccord gebroken wat betreft bezoekersaantallen tijdens de Halloweenperiode. Het halloween-seizoen bestond uit 16 openingsdagen waarbij 351 000 gasten over de vloer kwamen. 
Tripsdrill bevestigt geruchten: 2 achtbanen voor 2020   
Gepubliceerd: 3 Nov 19
Erlebnispark Tripsdrill zal volgend jaar uitbreiden met liefst twee nieuwe achtbanen. Het gaat daarbij om een Suspended Thrill coaster en een Family boomerang coaster, beiden van fabrikant Vekoma. 
Nieuwe foto's van waterpark Rulantica   
Gepubliceerd: 30 Okt 19
Europa-park opent dit jaar nog een spiksplinternieuw waterpark genaamd Rulantica. Het park verspreidde een indrukwekkende reeks foto's van wat er zich allemaal binnen de muren van het park afspeelt. 
Walibi mikt op winteropening in 2023   
Gepubliceerd: 29 Okt 19
Walibi Belgium moest het afgelopen zomer met ‘slechts’ 3% meer bezoekers stellen ondanks nieuwe attracties in vernieuwde themazones. Het park behoudt evenwel de krachtlijnen van het investeringsplan en mikt zelfs op een winteropening in 2023. 
Voorverkoopkorting bij Phantasialand Wintertraum   
Gepubliceerd: 29 Okt 19
Phantasialand biedt via de reguliere online ticketverkoop stevige kortingen aan voor zijn winteropening. Liefhebbers van Phantasialand’s Wintertraum kunnen tot 56% korting verzilveren bij de voorverkoop. 
Attractiepark Toverland beleeft meest succesvolle Halloween ooit   
Gepubliceerd: 29 Okt 19
Toverland kijkt terug op de drukbezochtste halloweenperiode in haar geschiedenis. In de herfstvakantie organiseerde het attractiepark acht Halloween Nights, waarbij 100 scare actors hun intrek namen in vijf scare zones, twee spookhuizen, een doolhof en een walkthrough experience. 
Hansapark ruilt klok in voor nieuwigheden in 2020   
Gepubliceerd: 23 Okt 19
Hansa park voegt volgend jaar twee nieuwe attracties toe. Het park pakt in 2020 uit met iets minder spectaculaire, kleinere varianten van een vrije valtoren en een boomstamattractie. Er wordt ook naarstig verder gewerkt aan Hanse in Europa. 
Freizeitpark Klotten plant darkride voor 2020   
Gepubliceerd: 22 Okt 19
Het Duitse Wild- & Freizeitpark Klotten bij Cochem (Duitsland) kan komend seizoen uitpakken met een nieuwe darkride. De nieuwigheid wordt volledig ontworpen door een van oorsprong Nederlandse bedrijf Lagotronics. 
Lay-out van Extreme Spinning Coaster van Plopsaland De Panne bekend!   
Gepubliceerd: 20 Okt 19
In 2021 opent Plopsaland De Panne een grote, spectaculaire achtbaan: een Extreme Spinning Coaster van fabrikant Mack Rides. Nu zijn ook de eerste plannen met een concrete lay-out van de nieuwe achtbaan gepubliceerd. 
Bobbejaanland stelt nieuw spookhuis Yummy voor   
Gepubliceerd: 20 Okt 19
Bobbejaanland staat deze maand traditiegetrouw helemaal in het teken van Halloween. Het evenement wordt ieder jaar groter en gruwelijker. Vorig jaar opende het park zo spookhuis Welp en haalde daarmee een echte Halloween-experience in huis. 
Eerste foto's van ingang nieuwe Legoland Water Park in Gardaland   
Gepubliceerd: 20 Okt 19
Terwijl de werkzaamheden op de bouwplaats van LEGOLAND® Water Park in Gardaland in volle gang zijn, met het oog op de opening in juni 2020, is eindelijk onthuld waar het zal komen en hoe de toegangspoort van het waterpark eruit zal komen te zien.