Nieuws en persberichten

Efteling opent dit weekend nieuwe Bäckerei Krümel   
Gepubliceerd: 2 Dec 21
De Efteling opent dit weekend een opvallend nieuw horecapunt: de op Max & Moritz geïnspireerde Bäckerei Krümel. Het aanbod belooft allerlei zoete lekkernijen maar ook hartige snacks te bevatten. 
Djurs Sommerland bereidt zich voor op de komst van dino's   
Gepubliceerd: 29 Nov 21
Het Deense Djurs Sommerland opent volgend jaar een nieuw themagebied. Daar vind je straks een aangedreven achtbaan, een safari-rondritje en een grote speeltuin. De zone zal in het teken staan van dinosauriërs. 
Aqualibi heropent op 25 december   
Gepubliceerd: 24 Nov 21
Heuglijk nieuws voor liefhebbers van waterpret want Aqualibi heropent op 25 december de deuren na een sluiting van vijf maanden als gevolg van de overstromingen midden juli. Op 16 juli stond Walibi Belgium door de aanhoudende regenval volledig onder water. 
Skyline Park heeft plannen om spectaculaire achtbaan te openen   
Gepubliceerd: 18 Nov 21
Het Duitse Skyline Park heeft onlangs zijn plannen voor de toekomst bekendgemaakt. Het park is namelijk van plan om in 2024 een spectaculaire achtbaan van maar liefst 70 meter hoog te openen. Deze nieuwe achtbaan zou dan ook meteen de hoogste achtbaan van het park worden. 
Vanaf vrijdag 'Covid-Safe' griezelen in Belgische pretparken   
Gepubliceerd: 27 Okt 21
Wegens het stijgende aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames heeft het Overlegcomité gisteren enkele verstrengingen aangekondigd. Ook de pretparken blijven niet gespaard en de regels voor een dagje pretpark zullen terug verstrengen. 
Uitgetest: twee nieuwe spookhuizen in Bobbejaanland tijdens Halloween   
Gepubliceerd: 24 Okt 21
Bobbejaanland opent dit jaar tijdens Halloween maar liefst twee nieuwe spookhuizen. Pretparken.be kreeg vrijdagavond een exclusieve kans om deze spookhuizen al eens uit te testen, nog voor de halloweenperiode officieel van start gaat. Onze bevindingen kan je in dit artikel lezen. 
Nieuwe achtbaan Paultons Park is klaar om op te stijgen   
Gepubliceerd: 21 Okt 21
Het Britse Paultons Park opent volgend jaar opnieuw een nieuwe achtbaan. De familieachtbaan Farmyard Flyer wordt de eerste uitbreiding van het pas dit jaar geopende themagebied Tornado Springs. Het wordt de zevende achtbaan voor het park. 
Kolmården breidt Bamses Värld uit met nieuwe kinderattractie   
Gepubliceerd: 18 Okt 21
Het Zweedse dieren- en attractiepark Kolmården opent volgend jaar een nieuwe attractie in het themagebied Bamses Värld. In Skalmans Flygskola zullen de passagiers kunnen plaatsnemen in een fantasievliegtuigje. 
Toverland viert 20 jaar met Halloween   
Gepubliceerd: 7 Okt 21
Toverland zet zoals menig ander park stevig in op haar Halloweenseizoen. Het park viert dit jaar haar twintigjarig bestaan en lijkt na de magere coronajaren alles uit de kast te halen voor een huiverfeest dat we ons twintig jaar later nog herinneren. 
Phantasialand hanteert hoge prijzen voor koude maanden    
Gepubliceerd: 7 Okt 21
Phantasialand hanteert dit seizoen hogere tarieven voor zijn winteropening. Online kortingen zijn een pak minder riant dan in voorgaande seizoenen. Ook de prijzen voor voorsteekpassen gaan omhoog. 
Halloween in Walibi is terug, spectaculairder dan ooit tevoren   
Gepubliceerd: 5 Okt 21
Van 16 oktober tot en met 7 november zal een ijzig gegil opnieuw over Walibi Belgium weergalmen, want Halloween is helemaal terug... 
Walibi Belgium klaar voor heropening morgen!   
Gepubliceerd: 1 Okt 21
Na meer dan tweeënhalve maand is het zo ver: Walibi Belgium opent morgen weer de deuren nadat het noodgedwongen de deuren heeft moeten sluiten na de zware overstromingen in juli. 
Efteling in 2020 meer bezocht dan Disneyland   
Gepubliceerd: 23 Sep 21
De Efteling kreeg afgelopen jaar meer bezoekers over de vloer dan eender ander pretpark in Europa. Dat blijkt uit het Global Attractions Attendance Report dat vandaag gepubliceerd is door de Themed Entertainment Association (TEA). 
Bobbejaanland opent twee nieuwe spookhuizen tijdens Halloween   
Gepubliceerd: 20 Sep 21
Bobbejaanland heeft zonet zijn halloweenprogramma bekendgemaakt. Pretparkfans die van wat gegriezel houden kunnen eind oktober weer terecht in het plezantste land voor wat het griezeligste halloweenevent in Bobbejaanland ooit moet worden. 
Walibi heropent op 2 oktober   
Gepubliceerd: 13 Sep 21
Op zaterdag 2 oktober kunnen de poorten van Walibi eindelijk weer open na een sluiting van twee en halve maand als gevolg van de overstromingen midden juli. De technische infrastructuur van Walibi bleef niet gespaard van het hevige noodweer. 
Darkride in Efteling tijdelijk gesloten na brand   
Gepubliceerd: 10 Sep 21
Vanochtend - vrijdag 10 september 2021 - woedde er een kleine brand in Droomvlucht in de Efteling. De attractie blijft voor onbekende tijd gesloten. Rond 8:15 trokken er vijf brandweerwagens uit voor een brandmelding in de Efteling. 
Hansa-Park breidt Russische zone uit en opent nieuwe attracties en speeltuigen   
Gepubliceerd: 8 Sep 21
Hansa-Park opent volgend jaar de nieuwe zone Der Peterhof von Novgorod, waarin twee nieuwe attracties zullen verschijnen, gericht op jongere bezoekers. Tegelijk wordt de indoorspeeltuin Piraten Camp gebouwd, waarin nog eens drie kinderattracties zullen staan. 
Albert Heijn biedt grote korting op Toverland   
Gepubliceerd: 20 Aug 21
Er loopt een kortingsactie voor tickets voor Attractiepark Toverland bij Albert Heijn. Het Nederlandse attractiepark Toverland bij Sevenum kan momenteel bezocht worden aan een zacht prijsje voor de rest van het klassieke pretparkseizoen. 
Walibi Holland pimpt Fright Nights met Huiverhuisjes   
Gepubliceerd: 20 Aug 21
Walibi Holland trapte onlangs de promocampagne voor zijn populaire halloweenevenement af. De meest in het oog springende nieuwigheid is een overnachting waarin het griezelplezier ook na sluiting van het park blijft doorlopen. 
Plopsa-parken krijgen binnenkort eigen Monopoly-versie   
Gepubliceerd: 15 Aug 21
Goed nieuws voor pretparkfans die van bordspellen houden, want binnenkort krijgen de Plopsa-parken hun eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly. Wie wil kan dan vanaf volgende zomer zijn favoriete attracties kopen uit de verschillende Plopsa-parken. 
Nieuw themagebied 'Wickieland' geopend in Holiday Park   
Gepubliceerd: 13 Aug 21
In het Duitse Holiday Park is na anderhalf jaar bouwen het nieuwe themagebied Wickieland geopend. Zoals de naam doet vermoeden, staat het themagebied in het teken van Wickie de Viking. Met deze uitbreiding voegt het park twee nieuwe attracties toe aan zijn aanbod. 
Dit zijn de nieuwigheden in Europa-Parks waterpark Rulantica   
Gepubliceerd: 8 Aug 21
Zo'n anderhalfjaar na de opening van Rulantica, het langverwachte waterpark van Europa-Park, is de eerste grote uitbreiding al een feit. In de nieuwe buitengedeeltes Svalgurok en Snorri Strand vind je meerdere glijbanen en waterspeeltuinen. 
Vijfvoudige lanceerachtbaan in Oostenrijks pretpark Fantasiana geopend   
Gepubliceerd: 6 Aug 21
Het Oostenrijkse familiepretpark Fantasiana kan deze zomer met een indrukwekkende nieuwe attractie uitpakken. In de nieuwe achtbaan Fridolin's Verrückter Zauberexpress wordt de trein maar liefst vijf keer gelanceerd. 
Walibi Belgium heropent pas in oktober!   
Gepubliceerd: 28 Jul 21
Walibi Belgium, dat zwaar getroffen werd door de overstromingen van 16 juli, verwacht een heropening voor begin oktober met de start van het halloweenseizoen. 
Nieuwe coastertrack opgedoken in Duitse Skyline Park   
Gepubliceerd: 27 Jul 21
In het Zuid-Duitse Skyline Park is de afgelopen weken nieuwe coastertrack toegekomen. Het park lijkt een nieuwe zone achteraan het park klaar te maken voor de bouw van een nieuwe achtbaan, al is het waarschijnlijk geen onbekend type coaster voor het park. 
Waterschade enorm: Onbekend wanneer parken weer open kunnen   
Gepubliceerd: 25 Jul 21
Al eerder werd gemeld dat Walibi Belgium gesloten zou blijven vanwege de overstromingen die grote gebieden van België, Duitsland en Nederland trof. Nu het water grotendeels is weg getrokken blijkt wat de schade is en deze is helaas niet mals. 
Enorme ravage in Waalse pretparken na indrukwekkende overstromingen   
Gepubliceerd: 16 Jul 21
De hevige regenval en daarmee gepaarde massieve overstromingen die België gisteren en vandaag teisterden, hebben voor enorme schade gezorgd in de Waalse pretparken Plopsa Coo en Walibi Belgium. 
Energylandia opent Aqualantis officieel   
Gepubliceerd: 15 Jul 21
Deze week is in het Poolse pretpark Energylandia de nieuwe themazone 'Aqualantis' feestelijk geopend met daarin een tiental nieuwe attracties voor alle leeftijden. 
Walibi gesloten door wateroverlast   
Gepubliceerd: 15 Jul 21
Walibi Belgium sluit vandaag vervroegd zijn deuren door de overvloedige hoeveelheden neerslag. Ook morgen blijft het park gesloten voor bezoekers, wanneer de omstandigheden het toelaten zou het park wel openen in het weekend. 
Plopsa Coo ontruimd door noodweer   
Gepubliceerd: 14 Jul 21
Het oosten van België gaat dezer dagen gebukt onder enorme neerslaghoeveelheden waarbij er in tientallen steden overstromingen ontstonden. 
Unieke thrillride 'Vertigo' verdwijnt uit Tivoli Gardens   
Gepubliceerd: 9 Jul 21
Tivoli Gardens neemt deze zomer afscheid van haar thrillride 'Vertigo'. De attractie was in vele opzichte een unicum in de wereld en geliefd onder pretparkfans en kreeg vrij recent nog een restyling. Het is nog niet bekend of de attractie een opvolger krijgt. 
Disneyland ruilt gratis fastpassen in voor betalende variant   
Gepubliceerd: 8 Jul 21
Bij Disneyland Parijs wordt naar het voorbeeld van andere disneyresorts een systeem van gratis fastpassen afgevoerd. In de plaats komt een reserveringsysteem aangevuld met een betalende variant van de fastpass. 
Krijgt Europa-Park een Kroatisch getinte Duelling Dipper?    
Gepubliceerd: 7 Jul 21
Er zijn nieuwe details bekend over de grote nieuwe coaster die Europa-Park op termijn wil openen. De locatie lijkt vast te liggen en ook voor het type achtbaan lijkt de keuze gemaakt te zijn. De nieuwe informatie lijkt ook compatibel met eerdere geruchten over een nieuw Kroatisch themagebied. 
Uitgetest: The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne   
Gepubliceerd: 30 Jun 21
Deze zomer opent er in Plopsaland De Panne een nieuwe, sensationele achtbaan: The Ride to Happiness by Tomorrowland. Deze gloednieuwe Xtreme Spinning Coaster zal vanaf 1 juli voor het publiek openen tijdens zogenaamde 'trial runs', waarna de baan op 21 juli officieel moet openen. 
Movie Park Germany opent nieuwe achtbaan Movie Park Studio Tour   
Gepubliceerd: 28 Jun 21
Movie Park Germany heeft er weer een nieuwe achtbaan bij. Afgelopen week werd de familieachtbaan 'Movie Park Studio Tour' officieel geopend. De achtbaan, die voor het grootste deel overdekt is, is gethematiseerd naar een filmstudio waarin verschillende films gedraaid worden. 
Efteling geeft Monsieur Cannibale een makeover   
Gepubliceerd: 24 Jun 21
Direct na de zomer start de Efteling met het aanpassen van een aantal attracties in het Reizenrijk, als eerste fase van een totale gebiedsontwikkeling. 
Fårup Sommerland presenteert grootste achtbaan van Denemarken   
Gepubliceerd: 23 Jun 21
Fårup Sommerland, een pretpark in het noorden van Denemarken, presenteert vandaag plannen voor een nieuwe achtbaan. Het wordt de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken. 
Is de langste achtbaan van Europa gered?   
Gepubliceerd: 21 Jun 21
Is de langste achtbaan van Europa gered? Dit is de eerste vraag die bij pretparkliefhebbers naar boven komt na het nieuws dat Lightwater Valley, een pretpark in het noorden van Engeland, afgelopen week verkocht werd. 
Toverland vernieuwt attracties en muziek in oudste hal   
Gepubliceerd: 16 Jun 21
Toverland vernieuwt dit jaar het Land van Toos, de indoorhal waar het voor het park allemaal mee begon. Enkele attracties krijgen een opknapbeurt om beter aan te sluiten bij het thema. IMAscore werd ingeschakeld voor het componeren van nieuwe omgevingsmuziek. 
Brand in Beekse Bergen: hoofdgebouw verwoest   
Gepubliceerd: 16 Jun 21
De gasten van Safaripark Beekse Bergen zijn woensdagochtend opgeschrikt door een grote brand. Een gaslek leidde tot een uitslaande brand die het volledige hoofdgebouw van het park verwoestte. Er is niemand gewond geraakt. 
Familypark in Oostenrijk opent Stellarium en bouwt aan waterattractie   
Gepubliceerd: 14 Jun 21
Het Oostenrijkse Familypark presenteert dit jaar een gloednieuwe attractie: Stellarium, een attractie van het NebulaZ-model. Maar ook voor de toekomst zijn er mooie plannen: voor volgend jaar staat een grote nieuwe waterattractie op het programma. 
Krampus Expedition klaar voor opening in Nigloland   
Gepubliceerd: 13 Jun 21
Nigloland wierp vorig jaar hoge ogen met enkele geweldige concept-arts voor een nieuwe watercoaster. Dit weekend is het zo ver en mag de baan openen voor publiek. De eerste concepten van Krampus Expedition wierp hoge ogen op. 
Phantasialand teaset nieuwigheid   
Gepubliceerd: 13 Jun 21
Nog maar onlangs is Rookburgh in Phantasialand geopend, toch hint het park er op dat we spoedig nog iets nieuws in deze nieuwe wereld mogen ontdekken. 
Gardaland presenteert nieuw waterpark, maar verwijdert ook een klassieker   
Gepubliceerd: 8 Jun 21
Gardaland is onlangs heropend na een lange coronapauze. Naast een aantal nieuwe attracties valt het  ook op dat de populair interactieve darkride "Ramses: Il Risveglio" is gesloten om in 2022 een nieuw groot avontuur te presenteren. 
Een pretparkbezoek tijdens corona: hoe veilig zijn de Belgische parken?   
Gepubliceerd: 7 Jun 21
De Belgische pretparken zijn inmiddels al enkele weken aan hun tweede seizoen bezig in de aanwezigheid van het coronavirus. Voor een veilige (her)opening werden er door alle parken een heleboel maatregelen genomen, dewelke mettertijd werden bijgeschroefd. 
Groen licht voor grootse uitbreiding Efteling tegen 2030   
Gepubliceerd: 2 Jun 21
Vandaag heeft de Raad van State zich uitgesproken over het bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’ en de beroepen die waren ingediend. De beroepen zijn afgewezen, dat betekent dat het bestemmingsplan definitief is. 
Nieuwe mijntrein Energylandia maakt eerste testritten   
Gepubliceerd: 30 Mei 21
  In het Poolse Energylandia is men op dit moment hard aan het werken aan een nieuwe achtbaan in een nieuw themagebied.  De baan zelf staat ondertussen al volledig overeind en heeft inmiddels al enkele testritten gemaakt. Het gaat om een mijntrein van de Nederlandse fabrikant Vekoma. 
Toverland heropent op zijn twintigste verjaardag   
Gepubliceerd: 19 Mei 21
Het Nederlandse kabinet heeft aangekondigd dat de geplande versoepelingen in de coronamaatregelen doorgaan. Dit betekent dat Toverland weer opengaat op 19 mei, de datum waarop het attractiepark haar twintigste verjaardag viert. 
Efteling opent speeltuin 'Nest!' met verjaardag   
Gepubliceerd: 19 Mei 21
Onlangs nam de Nederlandse overheid het definitieve besluit: doorstroomlocaties buiten zoals de Efteling mogen weer open. Dat betekent dat het attractiepark vanaf woensdag 19 mei weer bezoekers mag verwelkomen na 22 weken sluiting. 
Pretparken bijna volledig volzet tijdens Hemelvaartweekend   
Gepubliceerd: 12 Mei 21
Wie dit weekend zin heeft in een uitstap naar een pretpark en nog geen tickets of reservatie heeft, is er waarschijnlijk aan voor de moeite. Verschillende Belgische parken zijn op meerdere dagen van het verlengde weekend volledig uitverkocht. 
Binnenattracties mogen terug open vanaf 9 juni   
Gepubliceerd: 11 Mei 21
Afgelopen weekend werd het buitenplan geactiveerd waardoor de Belgische pretparken de deuren terug konden openen. Voorlopig mogen enkel de buitenattracties open en dienen de binnenattracties gesloten te blijven. 
Plopsaland De Panne terug open: dit is er nieuw   
Gepubliceerd: 10 Mei 21
Afgelopen weekend gingen de poorten van Plopsaland De Panne en Plopsa Coo opnieuw open. In Plopsaland De Panne gaat de opening gepaard met tal van nieuwigheden, waaronder het verkeerspark van 'De Buurtpolitie' en de ‘Nachtwacht-Flyer’. 
Drayton Manor heropent wildwaterbaan in nieuw themagebied   
Gepubliceerd: 5 Mei 21
Het Britse Drayton Manor presenteert dit pretparkseizoen een nieuw themagebied: Adventure Cove. Met dit nieuws is ook ineens de heropening van Splash Canyon bevestigd. Deze wildwaterbaan was vier jaar lang gesloten na een dodelijk ongeluk in 2017. 
Attractiepark Toverland werkt aan nieuw bestemmingsplan   
Gepubliceerd: 4 Mei 21
Om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen van Toverland wordt gewerkt aan een bestemmingsplan verbrede reikwijdte. Dit plan benoemt de ambities en een globaal ontwikkelperspectief voor Toverland voor de komende twintig jaar. 
Python achterna: Gardaland retrackt loopingachtbaan Shaman   
Gepubliceerd: 29 Apr 21
Het Italiaanse pretpark Gardaland heeft zijn oudste achtbaan stevig onder handen genomen. Een groot deel van de sporen van de 36 jaar oude loopingcoaster Shaman werd vernieuwd. Drie jaar geleden deed de Efteling hetzelfde met hun Python, waarvan Shaman een kopie is. 
Spectaculaire megacoaster Kondaa klaar voor de opening van Walibi op 8 mei   
Gepubliceerd: 28 Apr 21
Walibi Belgium bevestigt het nieuws waar vele sensatieliefhebbers al maanden vol ongeduld naar uitkijken: Kondaa, de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux, zal klaar zijn voor de opening van het park op 8 mei. 
Alton Towers brengt de jaren '80 terug met retro kermisattracties   
Gepubliceerd: 28 Apr 21
Het Engelse Alton Towers breidt dit seizoen zijn capaciteit fors uit met vier attracties, die tijdelijk worden gehuurd van kermisuitbaters. De attracties werden ongethematiseerd verspreid over het park, maar het park probeert er mee weg te komen door de nostalgiekaart te spelen. 
Schwaben Park: nieuwe directeur, vernieuwde attracties en plannen voor tweede park   
Gepubliceerd: 26 Apr 21
Het Duitse Schwaben Park heeft vanaf dit jaar een nieuwe directeur: André Hudelmaier neemt het stokje over van zijn oom Guido. Een nieuwe attractie opent het park dit jaar niet, maar twee bestaande attracties kregen een fris nieuw uiterlijk. 
Gerstlauer bouwt nieuwe 'recordachtbaan' in de VS.   
Gepubliceerd: 23 Apr 21
Gerstlauer heeft een contract te pakken om een nieuwe recordbrekende achtbaan in de VS te mogen bouwen. Dit meldt de directeur van het bedrijf "Ride Entertainment", die de achtbaan ter plaatse zal gaan opbouwen. 
Fieldlab pilot in de Efteling gaat niet door   
Gepubliceerd: 21 Apr 21
De fieldlab testdag die Efteling op eigen initiatief gepland had zal niet doorgaan. Dat kondigde het park zelf aan in een persbericht. De opkomst voor de testdag viel gevoelig lager uit dan voorzien, waardoor er weinig sluitende conclusies zouden getrokken worden uit de testdag. 
Compagnie des Alpes heeft grootse plannen met Astérix   
Gepubliceerd: 21 Apr 21
In de laatste jaren heeft Parc Astérix enkele grote veranderingen gekend waardoor de kwaliteit er flink op vooruit ging. Zowel attracties als hotels werden meermaals toegevoegd. 
Majaland Kownaty breidt uit met waterspeeltuin met glijbanen   
Gepubliceerd: 17 Apr 21
Majaland kownaty heeft dit jaar opnieuw verschillende nieuwigheden in petto voor zijn bezoekers. Ze komen in een nieuw gebied dat zal gethematiseerd worden rond het kinderprogramma Super Wings. De toevoegingen komen bovenop de regelmatige investeringen die het park tot hiertoe al deed. 
Nieuwe Coaster Gröna Lund ingereden door fans!   
Gepubliceerd: 16 Apr 21
Dit jaar opent het Zweedse pretpark Tivoli Gröna Lund een nieuwe Inverted Coaster, genaamd Monster. Nadat de achtbaan al enkele weken aan het testrijden was, mochten nu ook de eerste fans een ritje maken in Monster. Dat legden ze vast op video. 
Hansa-Park wijzigt naam van achtbaan door corona   
Gepubliceerd: 15 Apr 21
Het Duitse pretpark Hansa-Park heeft onlangs aangekondigd dat het een van haar bekendste achtbanen een nieuwe naam zal geven. Het gaat om achtbaan Fluch von Novgorod waarvan de naam gewijzigd wordt naar Flucht von Novgorod. 
Eindelijk: Belgische pretparken mogen terug open vanaf 8 mei!   
Gepubliceerd: 14 Apr 21
Nadat de pretparken in maart te horen kregen dat ze toch niet mochten openen vanaf de paasvakantie, krijgen ze nu opnieuw groen licht. 
Plopsaland De Panne opent vernieuwde camping 'Plopsa Village'   
Gepubliceerd: 14 Apr 21
Plopsaland De Panne heeft deze paasvakantie hun vernieuwde camping geopend. Voor deze gelegenheid heeft de campingsite ook een nieuwe naam én logo gekregen: Plopsa Village. Hier kan je terecht met je caravan, mobilhome of tent. 
Toverland past voor ‘Testen voor Toegang’   
Gepubliceerd: 13 Apr 21
Toverland besluit niet deel te nemen aan de testopenstellingen die op initiatief van de overheid georganiseerd worden. Het park kan zich niet vinden in de filosofie van een aan negatieve sneltesten gekoppelde toegang tot het park. 
Deens coronabeleid wijzigt: gevaccineerden mogen testloos coasteren   
Gepubliceerd: 12 Apr 21
Sinds begin maart mogen de pretparken en dierentuinen in Denemarken hun deuren weer openen voor bezoekers, op voorwaarde dat die bezoekers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. 
Nederlandse pretparken organiseren testopening   
Gepubliceerd: 12 Apr 21
In Nederland mogen enkele pretparken en dierentuinen een aantal testdagen organiseren waarbij ze een dag voor een kleine groep bezoekers openen. 
Connyland ruilt dolfinariumbassin voor verticale darkride   
Gepubliceerd: 3 Apr 21
Connyland is begonnen met de voorbereidende werken die uiteindelijk moeten leiden tot een unieke verticale darkride. Oorspronkelijk moest de attractie vorig jaar openen, toen werd uiteindelijk enkel een nieuwe trein voor shuttle coaster ‘Cobra’ gerealiseerd. 
Financiële aderlating stopt Lisebergs jubileumuitbreiding niet   
Gepubliceerd: 2 Apr 21
Het totaalverbod dat Zweedse pretparken afgelopen seizoen moesten ondergaan heeft weinig verwonderlijk geleid tot dramatische cijfers voor de financiën van Liseberg. Het park verloor 1,26 miljard Zweedse kronen aan omzet en leed een verlies van meer dan een half miljard. 
Deens park plant piemelachtbaan   
Gepubliceerd: 1 Apr 21
Fårup Sommerland verrast vriend en vijand met een in aanbouw zijnde coaster. Het nieuws is opvallend gezien men tv-figuurtje John Dillermand als thema voor de attractie koos. Dat personage is bekend om zijn opvallend lange piemel. 
Tayto park mag eindelijk twee coasters bouwen   
Gepubliceerd: 30 Maa 21
Na lang doorploeteren kreeg Tayto Park onlangs toestemming om de twee coasters te bouwen die het al een tijdje wil toevoegen. Als alles goed gaat openen de achtbanen van de Nederlandse constructeur Vekoma er in 2023. Men zou dit jaar met de constructie starten. 
Merlin bevestigt plannen Legoland Belgium   
Gepubliceerd: 26 Maa 21
De kans dat er een nieuw Legoland park in ons land komt is weer wat groter geworden. In een persbericht meldt Merlin Entertainments dat de site nabij de luchthaven van Charleroi de voorkeur heeft gekregen voor een nieuw park. 
Plopsa zet projecten met influencers tijdelijk stop   
Gepubliceerd: 23 Maa 21
Voor z’n parken in België, Nederland, Duitsland en Polen was Plopsa in gesprek met verschillende influencers om samen met hen fanweekends en korte, tijdelijke pop-up attracties te installeren in hun parken. Dit gezien de populariteit van verschillende social media kanalen. 
Plopsaland steekt ROX-Flyer in een nieuw jasje   
Gepubliceerd: 22 Maa 21
Plopsaland De Panne heeft er voor gekozen om een van haar attracties in een nieuw jasje te steken. 
Wat moeten we verwachten van de nieuwe darkride van Alton Towers?   
Gepubliceerd: 19 Maa 21
Het Engelse pretpark Alton Towers opent dit jaar een nieuwe darkride rond een populair boekenpersonage. Gangsta Granny: The Ride zal bezoekers meenemen op rooftocht naar de Britse kroonjuwelen. 
Heropening Belgische pretparken gaat niet door   
Gepubliceerd: 19 Maa 21
De aangekondigde heropening van de Belgische pretparken, vanaf 1 april, gaat dan toch niet door. Dat besliste het Overlegcomité vandaag naar aanleiding van de verslechterende coronacijfers. 
Overzicht: Heropeningsdata Europese pretparken   
Gepubliceerd: 18 Maa 21
Anno 2021 heeft het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep. Dankzij de vaccinatiecampagne herneemt het normale leven stilaan en kunnen ook pretparken weer openen. 
Bouw nieuwe achtbaan Movie Park Germany ver gevorderd   
Gepubliceerd: 15 Maa 21
In Movie Park Germany gaat het vlot met de bouw van de nieuwe attractie voor 2021. De nieuwe Multi Dimension Coaster 'Movie Park Studios' staat reeds volledig recht en ook de decors krijgen stilaan vorm. 
Deense Bakken start nieuw seizoen met twee nieuwe attracties   
Gepubliceerd: 13 Maa 21
Het Deense pretpark Bakken, gelegen op zo'n 10 km van de hoofdstad Kopenhagen, start op vrijdag, 26 maart 2021 als eerste Deense pretpark aan het pretparkseizoen van 2021. Het park nam deze winter afscheid van twee attracties, maar start het seizoen met twee gloednieuwe exemplaren. 
LEGOLAND Billund opent dit voorjaar nieuw themagebied   
Gepubliceerd: 13 Maa 21
De kans is groot dat Legoland Billund dit jaar van bij de seizoenstart haar bezoekers zal kunnen verwelkomen in een gloednieuwe themazone. LEGO Movie World staat volledig in het teken van de gelijknamige filmreeks en heeft als hoofdattractie een flying theatre. 
Gemeente gunt Phantasialand geen uitbreiding   
Gepubliceerd: 8 Maa 21
Al 22 jaar vecht Phantasialand voor een uitbreiding om ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan. Al 22 jaar worden oude attracties afgebroken om nieuwe dingen te presenteren, aangezien er volstrekt geen ruimte meer is om op een andere manier iets nieuws te kunnen plaatsen. 
Pretparken krijgen perspectief: opening gepland op 1 april   
Gepubliceerd: 5 Maa 21
Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer de pretparken perspectief kregen sinds de tweede lockdown in België, maar vandaag maakte het Overlegcomité bekend dat de pretparken weer zullen mogen openen op 1 april - als de situatie het toelaat. 
Robbie Williams geïnteresseerd in Blackpool   
Gepubliceerd: 2 Maa 21
Blackpool Pleasure Beach wordt al sinds zijn opening in 1896 gerund door de familie Thompson, na meer dan honderd jaar zou hier wel eens een einde aan kunnen komen. Niemand minder dan Robbie Williams heeft interesse getoont in de overname van het park. 
Raad van State verwerpt eis heropening pretparken   
Gepubliceerd: 25 Feb 21
Afgelopen week raakte bekend dat de Belgische pretparken naar de Raad van State stapten om een heropening van de pretparken te eisen, nadat onder meer dierentuinen en musea de deuren reeds mochten heropenen. 
Belgische pretparken eisen heropening bij Raad van State   
Gepubliceerd: 23 Feb 21
Sinds 13 februari zijn de dierenparken in België weer geopend voor het publiek, na een sluiting van 3,5 maanden als gevolg van de tweede coronagolf in België. Pretparken kregen het deksel op de neus: zij kregen nog geen heropeningsdatum te horen en dus ook geen perspectief. 
Chessington krijgt croc drop en piratenschip   
Gepubliceerd: 18 Feb 21
Chessington World of Adventures opent komend seizoen een rijkelijk gethematiseerde vrije val attractie. Het park komt ook met een vervanger voor piratenschip the Black Bucaneer. 
Tibidabo verwijdert Hurakan   
Gepubliceerd: 15 Feb 21
Tibidabo verwijdert deze winter de topspin ‘Hurakan’ uit het park. Het ging binnen Europa om een van de oudste operationele attracties van dit type. Op de plaats van de attractie komen nieuwe trampolines. 
Ketting Kondaa komt los tijdens testrit   
Gepubliceerd: 7 Feb 21
Afgelopen week is er een probleem opgetreden bij de nieuwe achtbaan van Walibi Belgium. Tijdens een testrit is de ketting die de trein omhoog moet takelen losgekomen. Dat bevestigt het park aan onze redactie. Het park voert momenteel een onderzoek naar de oorzaak van dit euvel. 
Bobbejaanland vernieuwt ingang Banana Bos   
Gepubliceerd: 4 Feb 21
Het Banana Bos van Bobbejaanland krijgt deze winter een ferme opknapbeurt. Het park vernieuwt deze winter de ingang van het overdekte gedeelte waar onder meer de Banana Battle en de Revolution/Mount Mara zich bevinden. 
Walibi Holland vervangt treinen Condor   
Gepubliceerd: 2 Feb 21
Condor, de allereerste Suspended Looping Coaster (SLC) gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, krijgt nieuwe treinen. De achtbaan, geopend in 1994, staat bij vele pretparkfans gekend voor zijn ruwheid, dus nieuwe comfortabele treinen zijn meer dan welkom. 
Britse Lightwater Valley lijkt afscheid te nemen van diverse grote attracties   
Gepubliceerd: 31 Jan 21
Lightwater Valley, een pretpark in het noorden van Engeland, lijkt afscheid te nemen van diverse grote attracties. Onder andere Raptor Attack, de flink gethematiseerde indoor coaster van het park, is van de website verdwenen. 
Brussel krijgt permanent reuzenrad   
Gepubliceerd: 28 Jan 21
De stad Brussel krijgt een permanent reuzenrad. De afgelopen jaren stond er tijdens de kerstperiode een groots reuzenrad op Winterpret en ook op het Poelaertplein stond gedurende een groot deel van 2020 een reuzenrad te pronken. 
Parc Astérix stopt met dolfijnenshows   
Gepubliceerd: 25 Jan 21
Het Franse Parc Astérix, gelegen op een half uur rijden van Parijs, stopt met de dolfijnen- en zeeleuwenshows. De beslissing werd afgelopen weekend kenbaar gemaakt en gaat onmiddellijk in. 
Avonturenpark Hellendoorn vernieuwt achtbaan en andere oldtimers   
Gepubliceerd: 21 Jan 21
Avonturenpark Hellendoorn pakt dit jaar uit met een 31 jaar oude achtbaan. Loopingachtbaan Tornado krijgt een nieuw kleurtje, een nieuwe trein en een nieuwe naam: Balagos. Ondertussen wordt ook hard gewerkt aan de vernieuwing van hun ritje met oldtimers. 
Nieuwe achtbaan La Mer de Sable gaat voor zilver!   
Gepubliceerd: 18 Jan 21
Het Franse pretpark La Mer de Sable opent in april haar nieuwe achtbaan Silver Mountain, bijna één jaar na de oorspronkelijk geplande openingsdatum. 
Plopsa thematiseert nieuwe Extreme Spinning Coaster naar Tommorowland   
Gepubliceerd: 15 Jan 21
Vanaf deze zomer kunnen liefhebbers van adembenemende rollercoasters en fans van Tomorrowland kennismaken met ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ in Plopsaland De Panne, 
Mini-Europe mag dan toch in Brussel blijven!   
Gepubliceerd: 7 Jan 21
Mini-Europe blijft op de Brusselse Heizel. Het miniatuurpark vertoefde jaren in onzekerheid of het al dan niet ingepast kon worden in een stadsvernieuwingsproject. 
Coaster met Wereldrecords voor Midden-Oosten: Hoger Sneller én Langer   
Gepubliceerd: 4 Jan 21
Met behulp van een stevige portie kapitaal zou het Midden-Oosten in de toekomst kunnen beschikken over een imposante achtbaan die het wereldrecord voor snelheid, lengte én hoogte zal verbrijzelen.