Artikels

7 pretparktips voor het eeuwige leven!   
Gepubliceerd: 21 Okt 21
Het eeuwige leven: het is een onbereikbare utopie waar de menselijke fantasie steeds opnieuw naar terugkeert. De zoektocht naar de Steen der Wijzen, een levenselixer of de Bron van de Eeuwige Jeugd: het thema is reeds op heel uiteenlopende manieren verkend in folklore en literatuur. 
Halloween in PortAventura   
Gepubliceerd: 19 Okt 21
In Oktober is het weer traditioneel tijd voor Halloween. In dit artikel kijken we naar de uitvoering van PortAventura en hoe wordt om gegaan met de coronabeperkingen tijdens dit evenement. In PortAventura kun je dagelijks Halloween vieren van 18 september tot 14 november. 
Darkride in Efteling tijdelijk gesloten na brand   
Gepubliceerd: 10 Sep 21
Vanochtend - vrijdag 10 september 2021 - woedde er een kleine brand in Droomvlucht in de Efteling. De attractie blijft voor onbekende tijd gesloten. Rond 8:15 trokken er vijf brandweerwagens uit voor een brandmelding in de Efteling. 
Dit zijn de nieuwigheden in Europa-Parks waterpark Rulantica   
Gepubliceerd: 8 Aug 21
Zo'n anderhalfjaar na de opening van Rulantica, het langverwachte waterpark van Europa-Park, is de eerste grote uitbreiding al een feit. In de nieuwe buitengedeeltes Svalgurok en Snorri Strand vind je meerdere glijbanen en waterspeeltuinen. 
Waterschade enorm: Onbekend wanneer parken weer open kunnen   
Gepubliceerd: 25 Jul 21
Al eerder werd gemeld dat Walibi Belgium gesloten zou blijven vanwege de overstromingen die grote gebieden van België, Duitsland en Nederland trof. Nu het water grotendeels is weg getrokken blijkt wat de schade is en deze is helaas niet mals. 
Walibi gesloten door wateroverlast   
Gepubliceerd: 15 Jul 21
Walibi Belgium sluit vandaag vervroegd zijn deuren door de overvloedige hoeveelheden neerslag. Ook morgen blijft het park gesloten voor bezoekers, wanneer de omstandigheden het toelaten zou het park wel openen in het weekend. 
Ontpopt Le Moulin de Limal zich tot Walibi's historisch hart?    
Gepubliceerd: 7 Jul 21
De watermolen van Limal is al sinds begin deze eeuw in handen van Walibi. Ondanks eerdere sloopplannen kreeg het gebouw een selectieve verfbeurt, zodat het zou inpassen in de nieuwe themazone die het park onlangs opende. 
Nieuwe mijntrein Energylandia maakt eerste testritten   
Gepubliceerd: 30 Mei 21
  In het Poolse Energylandia is men op dit moment hard aan het werken aan een nieuwe achtbaan in een nieuw themagebied.  De baan zelf staat ondertussen al volledig overeind en heeft inmiddels al enkele testritten gemaakt. Het gaat om een mijntrein van de Nederlandse fabrikant Vekoma. 
Meer artikels

Andere artikelcategorieën