Artikels

Robbie Williams geïnteresseerd in Blackpool   
Gepubliceerd: 2 Maa 21
Blackpool Pleasure Beach wordt al sinds zijn opening in 1896 gerund door de familie Thompson, na meer dan honderd jaar zou hier wel eens een einde aan kunnen komen. Niemand minder dan Robbie Williams heeft interesse getoont in de overname van het park. 
Efteling: De Erfenis van de Boer   
Gepubliceerd: 18 Feb 21
Nu Efteling de broekriem flink aanhaalt door coronapech is enige nostalgie naar de indrukwekkende expansiefase van de afgelopen jaren op zijn plaats. Geen man belichaamde die expansie zo als Bart de Boer. We blikken terug op het nalatenschap van de overleden oud-Efteling directeur. 
De beste Amerikaanse themagebieden… in Europa   
Gepubliceerd: 20 Jan 21
Vandaag, 20 januari 2021, legt Joe Biden de eed af als 46ste president van de Verenigde Staten. Hij wordt president van een land dat meer verdeeld is dan ooit, maar dat tegelijk een prachtige inspiratiebron is geweest voor de meest uiteenlopende themagebieden in Europese pretparken. 
Futuroscope Investeert 300 Miljoen in park en resort   
Gepubliceerd: 11 Jan 21
Futuroscope stelde afgelopen najaar zijn investeringsplan 'Vision 2025' voor. In totaal wordt er ruim €300 miljoen geïnvesteerd. Opvallend hierbij is dat het park een flinke upgrade krijgt om een volledig resort te worden. 
Nieuw in de parkgids: Parque de Atracciones Monte Igueldo   
Gepubliceerd: 1 Dec 20
Onze parkgids verwelkomt in deze donkere tijden een 114e telg om bij weg te dromen. Parque de Atracciones Monte Igueldo is een pretparkparel aan de Spaanse noordkust die in onze gids schitterde door afwezigheid. 
Pretparken in populaire tv-series   
Gepubliceerd: 18 Nov 20
  Door het stekelige virus zitten we tegenwoordig vaker dan ons lief is aan één of ander scherm gekluisterd. 
'Eerste Steen' van Legoland Belgium gelegd!    
Gepubliceerd: 16 Sep 20
Vorige week kwamen plannen voor een Belgisch Legoland bij Charleroi boven water. Pretparken.be ging het terrein verkennen en serveert een analyse van het hoe, wat en waarom van Legoland Belgium. 
Nieuw in de parkgids: Cinecittà World   
Gepubliceerd: 6 Sep 20
Nummer 112 betreft hier gelukkig geen noodgeval. Voor de nieuwste toevoeging in onze Europese parkengids nemen we je graag mee naar Italië. Iets ten zuidwesten van Rome ligt Cinecittà World. 
Meer artikels

Andere artikelcategorieën