Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 29 Dec 21, 17:06
Share

Het Engelse pretpark Thorpe park heeft onlangs plannen bekend gemaakt voor de bouw van een nieuwe, spectaculaire achtbaan. Het zou de grootste achtbaan van groot Britannië moeten worden en zou wellicht in 2024 moeten openen.

Het is sinds 2012 geleden - met de komst van Wing Coaster 'Swarm' - dat Thorpe Park nog een nieuwe achtbaan kreeg, en daar wil het pretpark weldra verandering in brengen. Het park heeft onlangs plannen bekend gemaakt voor de bouw van een specatulaire achtbaan op de plek van wat vroeger het 'Old Town' was. Op die plek staan onder meer boomstamattractie 'Loggers Leap' en koggemolen 'Rocky Express'. Die eerste is al sinds eind 2015 niet meer in gebruik.

In de bekend gemaakte plannen zijn ook enkele concept arts te vinden die delen van de lay-out van de baan prijsgeven. De rit begint met een outward banked bocht naar de lifthill die de trein naar een hoogte van maar liefst 72 meter hoog zal brengen. Hiermee zal het de hoogste achtbaan van de UK worden, en stoot het daarbij icoon 'Big One' van Blackpool Pleasure Beach (64,9m) van de troon. Vervolgens is er een 180° gedraaide drop gevold door enkele (hoge) elementen en eindigt de rit met een outward banked zero-G-roll en een airtime-heuvel. Ook zou er mogelijks een splash-element inzitten.

Thorpe Park heeft een speciale website in het leven geroepen waarbij omwonenden feedback kunnen geven op de plannen. Het is de bedoeling om vervolgens in het voorjaar van 2022 de bouwaanvraag te kunnen indienen om eind 2022 met de eerste werkzaamheden te kunnen starten. Een openingsjaar is vooralsnog niet officieel bekend, maar zou 2024 zijn.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Thorpe Park