Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 7 Okt 21, 21:27
Share


Phantasialand hanteert dit seizoen hogere tarieven voor zijn winteropening. Online kortingen zijn een pak minder riant dan in voorgaande seizoenen. Ook de prijzen voor voorsteekpassen gaan omhoog.

Het Duitse Phantasialand bij Brühl is één van de weinige parken die het doorgaans lucratieve Halloween-seizoen aan zich voorbij laten gaan. Het park heeft wel net als Europa-park en Efteling een goed ingeburgerde winteropening waarin het park op feeërieke wijze verlicht wordt. Op voorgaande edities bleef het winterticket standaard enkele euro’s goedkoper ten opzichte van het zomertarief, maar waren via de officiële webshop kortingen te verzilveren tot liefst 56%.  

Dit jaar blijft het standaardtarief voor zowel zomer- als winterseizoen op €54,50. Kortingen via de officiële webwinkel zijn er nog steeds, maar ze zijn een pak minder riant met een maximum van 38%. In het de weekends van november en december én de kerstvakantie is er zelfs géén korting meer te bespeuren. Mogelijk leerde het Duitse park iets van pretparkprofessor Pieter Cornelis die kortingen afdoet als een gebrek aan vertrouwen in de prijs-kwaliteit-verhouding van een park. Het is immers de éérste winteropening waarin de nieuwe themazone Rookburgh geopend is: vorig seizoen moest het park haar wintertraum opbergen door een aanzwellende coronagolf. Het winterseizoen loopt van 20 november tot 23 januari.

Quick Pass

Ook voorsteekpassen worden duurder. Waar voorheen vier personen voor €15 konden voordringen bij attracties als Chiapas, Talocan, Colorado Adventure, Winjas, Black Mamba en Maus Au Chocolat, betaal je in het nieuwe systeem minimaal €10 voor twee personen. Het park verpatst ook passen van 20€, waarbij je eveneens slechts met twee personen kan voorsteken. De dure variant bevat ook de thrillcoasters Taron en Black Mamba. De goede verstaander beseft dat de prijs per voorsteekbeurt bij Black Mamba op die manier bijna 270% is gestegen. Voor de andere attracties gaat het ‘slechts’ om een stijging van 75%. De hogere prijs geeft je evenwel géén recht om zelf plaatsen uit te kiezen.

Tekst: Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Phantasialand // Bron: Phantasialand