Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 20 Sep 21, 17:38
Share

Bobbejaanland heeft zonet zijn halloweenprogramma bekendgemaakt. Pretparkfans die van wat gegriezel houden kunnen eind oktober weer terecht in het plezantste land voor wat het griezeligste halloweenevent in Bobbejaanland ooit moet worden. Het park pakt dit jaar uit met verschillende nieuwigheden, waaronder twee volledig nieuwe spookhuizen.

Na de verplichte sluiting van de pretparken eind oktober vorig jaar, waardoor Halloween in Bobbejaanland vorig jaar slechts vier dagen duurde, kan er dit jaar opnieuw volop gegriezeld worden in Bobbejaanland. Op 13 dagen breekt de hel opnieuw los in het Lichtaartse park, dat ondanks de coronacrisis toch opnieuw flink investeert in Halloween. Zo openen er dit jaar maar liefst twee nieuwe spookhuizen, en wordt er een nieuwe show opgevoerd.

Texas Butcher

Het eerste nieuwe spookhuis krijgt de naam 'Texas Butcher'. De Texas Butcher staat bekend om zijn heerlijke kop- en leverpaté, en speciaal voor nieuwsgierigen opent hij eenmaal de deuren van zijn slagerij. De slagerij van de Butcher is te vinden in Cowboy Town, op de locatie waar voorheen het Nightmare Motel zich bevond.

CORP.

'CORP.' is de naam van het tweede nieuwe spookhuis, dat geen klassiek doorloopspookhuis is zoals de andere in Bobbejaanland. CORP. is de naam van een criminele organisatie die zich bezig houdt met een louche handeltje in exotische dieren, en ze hebben een wereldprimeur voor ons in petto: een echte Rabidi porcus, een GMO-gemodificeerd beest dat door bio-ingenieurs in het leven werd geroepen. Veilingmeester Valentin kan niet wachten om dit dier aan geïnteresseerden te laten zien, alleen vragen wij ons af of dit wel veilig is...

Het tweede spookhuis is geen klassiek doorloopspookhuis. Het begint met een sterk verhaal en goede acteurs. De ruimtes zijn echt ‘immersive’. Niet alleen door het decor, maar ook door het geluid dat van alle kanten komt.  De bezoekers zullen moeten ontsnappen aan de Rabidi Porcus. Dus de gasten zijn gewaarschuwd! Ze zullen fit moeten zijn om te slagen in deze missie.

Peggy Verelst, commercieel en creatief directeur Bobbejaanland

Animatie

Naast de spookhuizen voorziet het park ook nog vijf scarezones en een nieuwe show, genaamd 'Bansoeli Beats'. Tijdens de vijf nocturnes kan er ook telkens in Land of Legends gefeest worden op de Epic Party, en op zaterdag 30 en op zondag 31 oktober wordt de avond afgesloten met vuurwerk.

Prijzen

Voor de spookhuizen dient net zoals voorgaande jaren extra bijbetaald te worden. Voor Texas Butcher moet je 6,50 euro bijbetalen, voor CORP. bedraagt de toegangsprijs zelfs 9 euro. De andere spookhuizen (Sonar, Yummy en Bazaar Bizarre) kosten elk 5 euro. Er zullen ook voordelige combitickets beschikbaar zijn voor de spookhuizen. Wie alle spookhuizen wil doen moet dan 'slechts' 27,90 euro bijbetalen. Wie niet wil wachten kan ten slotte ook een Horror Express Pass kopen. Daarmee heb je voor vier euro éénmaal een versnelde toegang tot een spookhuis naar keuze. Voor versnelde toegang tot alle spookhuizen kun je een Horror Pass kopen voor 45,90 euro.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Bobbejaanland