Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 8 Sep 21, 20:44
Share

Hansa-Park opent volgend jaar de nieuwe zone Der Peterhof von Novgorod, waarin twee nieuwe attracties zullen verschijnen, gericht op jongere bezoekers. Tegelijk wordt de indoorspeeltuin Piraten Camp gebouwd, waarin nog eens drie kinderattracties zullen staan. Ook blijft het park verder bouwen aan zijn themawereld Hanse in Europe, waarin bekende gebouwen uit Europese Hanzesteden worden nagebouwd.

Het Duitse Hansa-Park zit niet stil. Nadat het dit jaar, met één jaar coronavertraging, het nieuwe themagebied Awildas Welt opende, komen er in 2022 nog meer nieuwigheden aan. We stellen ze graag aan je voor.

Der Peterhof von Novgorod

De opvallendste nieuwigheid wordt Der Peterhof von Novgorod, een nieuwe themazone die naast boomstambaan Wildwasserfahrt - Der Wasserwolf am Ilmensee verrijst. Zo ontstaat rond Flucht von Novgorod (die vorig jaar nog een extra letter aan zijn naam mocht toevoegen) een coherent themagebied. De Peterhof was de naam van één van de vier middeleeuwse Hanzekantoren die als handelspost voor buitenlandse Hanzekooplieden dienst deed. Op de concepttekening is duidelijk de Russissche stijl te herkennen die in de twee nieuwe kinderattracties wordt geïntegreerd.

De eerste attractie, Der Turm vom Peterhof, wordt een interactieve uitkijktoren van 7 meter hoog, waarin je aan een touw moet trekken om je gondel te doen stijgen. Vermoedelijk komt de attractie uit de fabriek van Sunkid Heege, want hun Tower-model zorgt al in tal van parken voor een gelijkaardige ervaring, zoals in Toverland met Coco Bolo.

De tweede attractie heet Die Tierkinder vom Peterhof en is sterk vergelijkbaar met De Dierenmolen in Plopsaland De Panne, een attractie geleverd door het Nederlandse Wood Design. De jonge dieren die als zitjes dienst doen op deze molen, zullen allemaal inheemse dieren uit Rusland zijn: zo zul je kunnen kiezen uit een berenjong, een hertenkalf of een wolvenwelp.

Piraten Camp

Ook nieuw volgend jaar is het Piraten Camp, dat op de plek van het huidige Kiddie-Camp verschijnt. Waar nu nog anachronistische trucks hun ritjes maken, worden binnenkort drie nieuwe kinderattracties verwacht die speciaal voor het park ontworpen Hanzekoggen als gondels zullen krijgen. Zo worden de Hanzesteden als centraal thema van het park nog verder versterkt. Het Piraten Camp zal wel enkel voor de jongste bezoekers geschikt zijn. Kinderen mogen maximaal 120 cm groot zijn om een rondje te mogen maken op één van de nieuwe attracties, waarover nog geen verdere details bekend zijn.

Hanse in Europa

In 2008 bouwde Hansa-Park een replica van de Holsenstor in Lübeck en had het er meteen een iconische parkingang bij. De afgelopen jaren werd het entreegebied stelselmatig uitgebreid met meer Hanze-architectuur en werden ondermeer Hamburg, Brugge, Kopenhagen, Londen, Parijs en Frankfurt vertegenwoordigd. Dit jaar opende alweer het zevende bouwdeel, waarin gebouwen uit Krakau, Stockholm, Helsinki, Riga en Venetië te herkennen zijn. In de loop van 2022 verschijnt het achtste bouwdeel. Het eerste onderdeel hiervan wordt een groot koggeschip, dat als speelschip zal dienst doen. Ook bouwt Hansa-Park de Fleetschlössen na, een negentiende-eeuws gebouw uit de Speicherstadt van Hamburg, gekenmerkt door de drie zuilen waarop de constructie rust. Beide nieuwigheden worden geplaatst tegenover het restaurant Weltumsegler, dat volgend jaar voor het eerst in volle glorie zal geopend worden.

En verder...

Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt in het themagebied Plaza del Mar volgend jaar nog ook een nieuwe inclusieve speeltuin, geschikt voor bezoekers met zichtbare, minder zichtbare en zonder beperkingen. Ook mogen bezoekers een nieuwe lasershow met speciaal gecomponeerde muziek verwachten en zal er een nieuwe film in de 4D-bioscoop spelen.

 Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Hansa-Park