Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 6 Aug 21, 17:41
Share

Het Oostenrijkse familiepretpark Fantasiana kan deze zomer met een indrukwekkende nieuwe attractie uitpakken. In de nieuwe achtbaan Fridolin's Verrückter Zauberexpress wordt de trein maar liefst vijf keer gelanceerd. De attractie is de blikvanger van een nieuwe themazone die volledig in het teken staat van parkmascotte Fridolin.

Ondanks de imposante claim van Fantasiana dat het de eerste vijfvoudige lanceerachtbaan van Oostenrijk in zijn bezit heeft, zijn thrillseekers niet meteen de belangrijkste doelgroep van de nieuwe achtbaan van het park. Fridolin's Verrückter Zauberexpress is in de eerste plaats een familieachtbaan. De vijf lanceringen worden verspreid over twee lanceerstroken, waarin ronddraaiende bandjes de trein aandrijven. De intensiteit van de versnelling is hierbij eerder mild. 

Een betoverende rit

Na een kleine achterwaartste lancering – ten gevolge van een verkeerde toverspreuk van tovenaarsleerling Fridolin – wordt de baan voorwaarts gelanceerd doorheen het station waarna de rit echt kan beginnen. Halverwege het parcours volgt een tweede bandenstrook, waar de snelheid licht verhoogd wordt. In het station aangekomen, vertrekt de trein voor een tweede rondje, waardoor het totaal van vijf lanceringen bereikt wordt.

Fridolin's Verrückter Zauberexpress is de eerste Family Launch Coaster van het Duitse ART Engineering, dat eerder al projecten als Ba-a-a-Express in Europa-Park en Noisette Express in Nigloland opleverde. De trackdelen komen uit de fabriek van Mack Rides. 

Een magisch dorp

De nieuwe achtbaan is het belangrijkste onderdeel van een nieuw, kleinschalig themagebied, het 'Magisches Dorf'. Naast verschillende decorelementen voor de achtbaan, zoals een knap stationsgebouw, rotswerk en waterelementen, is er ook een nieuw speelhuis en een goudzoekattractie te vinden. Het geheel wordt muzikaal omlijst door IMAscore, dat eerder al onder meer Fantasiana's boomstambaan Mami Wata van themamuziek voorzag.

Over Fantasiana

Fantasiana, in een vorig leven bekend onder de naam Erlebnispark Strasswalchen, is een kleinschalig themapark in de buurt van Salzburg. Fridolin's Verrückter Zauberexpress is de tweede achtbaan van het park, na de knotsgekke Wild Train, van de Russische fabrikant Pax. Het park heeft een sprookjeszone en verschillende thema-attracties, zoals de darkride Sinbad's Abenteuer-Reise en het walkthrough-spookhuis Schloss Dracula.

Tekst en foto's: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be