Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 15 Jul 21, 13:36
Share

Walibi Belgium sluit vandaag vervroegd zijn deuren door de overvloedige hoeveelheden neerslag. Ook morgen blijft het park gesloten voor bezoekers, wanneer de omstandigheden het toelaten zou het park wel openen in het weekend. 

Laatste Update: 16 juli 2021, 11u54: Walibi bleef ook gesloten op vrijdag en kondigde die dag eveneens aan dat het park voor een nog niet bepaalde periode gesloten zou blijven: de infrastructuur is te zwaar getroffen door de overstromingen.  

Walibi Belgium bij Waver bleef niet gespaard van het noodweer dat het zuiden en oosten van het land treft. Verschillende wandelpaden liepen onder water, waardoor het park zich genoodzaakt zag het park te sluiten voor de rest van de dag. Walibi meldde de uitzonderlijke sluiting vanmiddag op sociale media. Later op de dag volgde een mededeling op de site van het park, daar werd inmiddels de sluiting van het park aangekondigd voor zowel donderdag 15 juli als vrijdag 16 juli. Bezoekers die in het park waren of over een reservatie beschikten om een van beide dagen langs te komen worden automatisch uitgenodigd om hun bezoek uit te stellen naar een latere datum.

De overstromingen situeren zich voornamelijk in de buurt van de Dijle. De rivier die langs het park stroomt zag zijn debiet de afgelopen dagen toenemen tot meer dan 20 kubieke meter water per seconde terwijl dat onder normale omstandigheden slechts rond de twee kubieke meter is. Naar verwachting zouden opklaringen in de loop van vrijdag er voor zorgen dat de situatie wel terug onder controle is voor het weekend. Volgens de huidige weersvoorspellingen wordt dan mooi weer verwacht. Een woordvoerder van het park spreekt alvast zijn steun uit voor iedereen die net als het Waverse park getroffen werd door de zondvloed:

"Wij wensen veel moed aan iedereen die net als Walibi de gevolgen moet ondergaan van deze regenval.".

Plopsa Coo
Gisteren moest ook Plopsa Coo de deuren sluiten. Daar overstroomden inmiddels het leeuwendeel van het park, met water in winkels, restaurants en operatorhokjes. De situatie komt bijzonder ongelegen nu het park net weer open was na de sluiting vanwege corona. Op een normaal jaar realiseert het park 75% van zijn omzet in de zomervakantie. Met de ravage die nu aangericht is belooft ook dit jaar bijzonder somber uit te draaien. Met de aanhoudende regen lijkt het er niet op dat de Amblève zich daar snel terug binnen zijn oevers zal terugtrekken.

Tekst: Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Walibi Belgium,  © Johs Ormerod, © Ingrid Bourgaux   // Bron: l'avenir, La Dernière Heure, Walibi