Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 21 Jun 21, 18:56
Share

Is de langste achtbaan van Europa gered? Dit is de eerste vraag die bij pretparkliefhebbers naar boven komt na het nieuws dat Lightwater Valley, een pretpark in het noorden van Engeland, afgelopen week verkocht werd.

The Ultimate, met een lengte van liefst 2268 meter de langste achtbaan van Europa, staat sinds eind 2019 stil. Nadat de seizoensstart in 2020 gemist werd door de coronacrisis, bleven een aantal grote attracties in het park gesloten nadat het park in de zomer alsnog toestemming kreeg om te openen. Bij die grote attracties hoorde ook The Ultimate. Om die reden was een toegangsticket in 2020 een stukje goedkoper dan in 2019.

Kinderpark

Afgelopen winter bleek steeds meer dat Lightwater Valley het moeilijk had. Veel van de grotere attracties die in 2020 gesloten bleven, werden afgelopen winter afgebroken en verkocht. Zo verdween de enige wildwaterbaan van het park uit het aanbod, werd de Schwarzkopfcoaster Raptor Attack verkocht naar een park in Texas en verdwenen onder andere ook het looping schip Black Pearl en de starflyer Apollo uit het park. Eerder verkaste ook Twister, een wilde muis coaster met spinnende karretjes, naar de Britse kermissen. In 2019 viel er een kind uit één van de wagentjes. En wat betreft 2021, ook The Ultimate zou niet openen. Wat overblijft is een groen park met enkel een aantal kinderattracties, waaronder 2 kinderachtbanen.

Brighton Pier Group

Het moge duidelijk zijn dat de coronacrisis een zware financiële impact heeft op het park. Afgelopen week werd duidelijk dat het park verkocht werd aan de Brighton Pier Group, die reeds het beheer heeft van het kermispark op de pier in Brighton, enkele minigolfterreinen en bars. In totaal werd 5 miljoen pond neergeteld voor de overname.

Een vroegere overname van het park had waarschijnlijk de redding kunnen zijn van de attracties die afgelopen winter het veld moesten ruimen, maar de overname lijkt wel goed nieuws te zijn voor de redding van The Ultimate. Bovendien geeft de overnemer aan potentieel te zien in de grootte van het park voor toekomstige uitbreidingen. We duimen in ieder geval mee dat The Ultimate zeer spoedig zijn rondjes weer kan draaien.

Tekst: © Bjorn Venken – Pretparken.be // Foto's: © Ignace Woinin, Yelle Kleykens - Pretparken.be