Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 14 Jun 21, 18:51
Share

Het Oostenrijkse Familypark presenteert dit jaar een gloednieuwe attractie: Stellarium, een attractie van het NebulaZ-model. Maar ook voor de toekomst zijn er mooie plannen: voor volgend jaar staat een grote nieuwe waterattractie op het programma.

Familypark is een bescheiden pretpark in het oosten van Oostenrijk, tegen de grens met Hongarije. Wat ooit begon als een charmant sprookjesbos, is nu een attractiepark met de focus op families met jonge kinderen, met achtbanen Götterblitz en Rattenmühle als belangrijkste trekpleisters. In 2019 werd het park overgenomen door Compagnie des Alpes, de groep die onder meer Walibi Belgium, Walibi Holland en Parc Astérix in zijn portefeuille heeft.

Duizelingwekkend plezier

Dit jaar pakt het park uit met een attractie die visueel spektakel belooft: Stellarium is een attractie van het type NebulaZ, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Dit model debuteerde in 2019 in het Luna Park op Coney Island in New York en werd ondertussen ook gebouwd in het Franse Walibi Rhône-Alpes (2020) en het Deense Bakken (2021). De attractie valt op door zijn haast hypnotiserende bewegingen. Ze bestaat uit vier armen die elk aan beide uiteinden gondels voor vier personen dragen. Tijdens de rit beschrijven de armen verticale cirkels, waarbij ze elkaar telkens op een haar na lijken te missen. De passagiers gaan hierbij niet over de kop, dus is de attractie ook ideaal voor het doelpubliek van Familypark.

De Oostenrijkse versie is in een steampunkkleedje gegoten, dat wat doet denken aan het door Jules Verne geïnspireerde Discoveryland in Disneyland Paris. De attractie is geplaatst tussen het middeleeuws geïnspireerde themagebied Erlebnisburg en het sprookjesbos en lijkt dus − althans voorlopig − geen thematisch aansluitende buren te hebben.

Welkome verfrissing

Intussen is het park ook al volop bezig met de bouw van de volgende uitbreiding. Op het parkplan is een groot gebied gemarkeerd in de boerderijzone, waar in 2022 een grote nieuwe attractie moet verrijzen. Op deze plek werden reeds betonnen vaargeulen gespot, wat wijst op de komst van een boomstamattractie of iets vergelijkbaars. De wildwaterbaan zou de eerste volwaardige waterattractie van het park worden. Verkoeling moet je er nu nog zoeken in de kleine Kroko-Wasserbahn, op de bootjesglijbaan Tempelrutsche of onder de waterstralen van de interactieve molen Die Fliegenden Fische

Walibi of Astérix in Oostenrijk?

Dat Familypark in handen is van Compagnie des Alpes opent ook mogelijkheden wat betreft de invulling van nieuwe themagebieden. Om ook oudere tieners naar het park te lokken zou een themagebied rond Astérix of Walibi tot de mogelijkheden behoren volgens Francois Fassier van CdA. Of en hoe dit opgelaten ballonnetje invulling zal krijgen, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Familypark // Bron: Blooloop