Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 11 Mei 21, 12:13
Share

Afgelopen weekend werd het buitenplan geactiveerd waardoor de Belgische pretparken de deuren terug konden openen. Voorlopig mogen enkel de buitenattracties open en dienen de binnenattracties gesloten te blijven. Het Overlegcomité heeft nu bekend gemaakt dat het binnenplan van start gaat op 9 juni.

Na een verplichte sluiting van meer dan een half jaar vanwege het coronavirus hebben de Belgische pretparken eindelijk hun deuren opnieuw kunnen openen, maar niet volledig. In het Ministerieel Besluit dat afgelopen vrijdag gepubliceerd is, staat namelijk dat enkel de buitengedeelten mochten openen. Vandaag kwam het Overlegcomité opnieuw samen om te overleggen over verdere versoepelingen die ten vroegste begin juni zouden kunnen doorgaan. Een belangrijk onderdeel hiervan is het binnenplan, wat inhoudt dat onder andere bioscopen en fitnesscentra, en dus ook binnenattracties vanaf 9 juni zouden mogen heropenen. Ook zou de horeca weer volledig open mogen, waardoor alle restaurants in de parken weer kunnen heropenen. Kermissen zouden vanaf 9 mei ook terug plaats kunnen vinden.

Voorwaarden

Over de mogelijke voorwaarden die voldaan moeten worden vooraleer het binnenplan effectief uitgevoerd wordt, is op moment van schrijven nog niets bekend. Vermoedelijk moet er aan enkele voorwaarden voldaan worden zoals de vaccinatiegraad en bezetting van de bedden op intensieve zorg. Zo werd er bijvoorbeeld na vorige Overlegcomités gecommuniceerd dat er minder dan 500 patiënten op intensieve zorg moeten liggen voor het buitenplan uitgevoerd wordt.

Psyké Underground

Alhoewel binnenattracties op dit moment gesloten moeten blijven, zijn ze toch niet allemaal gesloten. Zo was de overdekte achtbaan Psyké Underground in Walibi Belgium afgelopen weekend gewoon geopend. Het Waverse park beschouwt het bijhorende gebouw als een voldoende doorluchte ruimte en houdt deze binnenattractie daarom gewoon open.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be  // Foto: © Bobbejaanland