Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 30 Mei 21, 11:01
Share

 

In het Poolse Energylandia is men op dit moment hard aan het werken aan een nieuwe achtbaan in een nieuw themagebied.  De baan zelf staat ondertussen al volledig overeind en heeft inmiddels al enkele testritten gemaakt. Het gaat om een mijntrein van de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Dat ze in Energylandia graag nieuwe attracties bouwen, weten we ondertussen al. Het in 2014 geopende park telt op dit moment 15 operationele achtbanen. Dit jaar opent een nieuw themagebied met de naam Aqualantis dat twee nieuwe achtbanen van Vekoma zal bevatten: de double launch coaster Abyssus en de family boomerang Light Explorers. Deze achtbanen waren nog niet af of men was al met het volgende project begonnen: een mijntrein, opnieuw gebouwd door Vekoma. Nu zijn er meer details over de achtbaan bekendgemaakt.

 

Sweet Valley

Uit de plattegrond van het park kunnen we afleiden dat het nieuwe themagebied waarin de achtbaan staat de naam 'Sweet Valley' krijgt. Vermoedelijk staat dit themagebied in het teken van snoep en andere zoetigheden. De mijntrein, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Calamity Mine in Walibi Belgium, wordt de blikvanger van dit themagebied. Uit een foto van de Poolse fansite FOMO Coaster kunnen we afleiden dat deze mijntrein de naam 'Choco Chip Creek' krijgt. Veel statistieken over de achtbaan zijn er nog niet bekend. Wel weten we al dat de baan drie liftheuvels en een totale lengte van ongeveer 1200 meter heeft. Nu het park zijn deuren weer geopend heeft voor het publiek, blijkt uit onderstaande video van een fan dat men reeds begonnnen is met de eerste testritten. Vermoedelijk vindt de opening van Choco Chip Creek plaats in 2022.

Choco Chip Creek zal echter niet de enige attractie in Sweet Valley zijn, want uit de plattegrond kunnen we afleiden dat er – u raadt het al – nog een nieuwe achtbaan komt. Over deze extra achtbaan zijn helaas nog geen details bekend, maar afgaande op de plattegrond vermoeden we dat het om een familieachtbaan gaat, vergelijkbaar met een Rollerskater van Vekoma. Deze achtbaan zou dan de negentiende achtbaan van het park worden.

Hotel en waterpark

Ten slotte kunnen we op de plattegrond ook nog opmerken dat er plannen zijn voor twee hotels en een indoor waterpark. Het eerste hotel zou naast het park gebouwd worden, tussen de parkingang en het reeds bestaande outdoor waterpark. Het tweede hotel zou achter de arena van de stuntshow komen te staan. Het indoor waterpark zou naast dit hotel komen te staan en op basis van de plattegrond kunnen we afleiden dat dit waterpark een afzonderlijk park wordt, en dus bezocht kan worden zonder dat men het attractiepark moet betreden, wat wel het geval is bij het bestaande waterpark.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © FOMO Coaster en © Energylandia