Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 14 Apr 21, 14:14
Share

Nadat de pretparken in maart te horen kregen dat ze toch niet mochten openen vanaf de paasvakantie, krijgen ze nu opnieuw groen licht. Het Overlegcomité heeft namelijk vandaag beslist dat de Belgische pretparken vanaf 8 mei terug zullen mogen openen, op voorwaarde dat de coronacijfers gunstig blijven evolueren.

Het was een bittere pil voor de Belgische pretparken toen deze eind mei te horen kregen dat ze gesloten mosten blijven tijdens de paasvakantie. Normaal mochten zij openen vanaf 1 april, maar door verslechterende coronacijfers ging dat niet door en werd hun perspectief afgenomen, ondanks ze in volle opstart waren. Vandaag tijdens het Overlegcomité is besloten dat zij nu toch zullen mogen openen vanaf 8 mei, samen met de (outdoor) horeca. Kermissen zullen toegelaten zijn vanaf 1 juni.

Slag om de arm

Toch houdt de Belgische regering een slag om de arm: de intensieve zorgen-cijfers moeten verbeterd zijn tegen begin mei én zeven op tien 65-plussers moeten dan gevaccineerd zijn om deze versoepeling te kunnen laten doorgaan. Verder zullen de indoorattracties gesloten moeten blijven tot minstens begin juni. Deze kunnen weer openen (net als de kermissen) wanneer tegen juni alle 65-plussers en kwetsbaren gevaccineerd zijn.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: ® Pretparken.be, VRT NWS