Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 12 Apr 21, 10:27
Share

Sinds begin maart mogen de pretparken en dierentuinen in Denemarken hun deuren weer openen voor bezoekers, op voorwaarde dat die bezoekers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Die regel is nu bijgestuurd: bezoekers die volledig zijn gevaccineerd, hoeven vanaf nu geen negatief testbewijs meer voor te leggen om toegang te krijgen tot het pretpark.

De Deense pretparken zijn beter af dan de Belgische: zijn kregen namelijk al sinds begin maart groen licht van hun regering om te mogen openen. Of toch op één voorwaarde: bezoekers moeten voor ze het park binnenstappen een negatieve coronatest kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Desondanks wachten toch enkele pretparken de geplande seizoensstart af. Fårup Sommerland, Djurs Sommerland en BonBon-Land zullen zelfs pas op 30 april openen.

Ondertussen werd de procedure vereenvoudigd voor personen die reeds gevaccineerd zijn: zij moeten namelijk geen negatieve coronatest meer kunnen laten zien om het park binnen te kunnen. Voorwaarde is wel dat je je volledige vaccinatiecysclus hebt afgewerkt, en dit minstens 14 dagen geleden. Personen die dus 14 dagen (of langer) geleden hun laatste prik hebben gekregen, kunnen daardoor zorgeloos hun favoriete pretpark bezoeken. Voordien hield de verplichte test voor entree geen rekening met de vaccinatiestatus van de bezoeker. Een volledig overzicht van voorziene openingsdata voor andere Europese parken vind je via pretparken.be/corona.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Juan Martinez - Pretparken.be