Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 15 Apr 21, 06:33
Share

Het Duitse pretpark Hansa-Park heeft onlangs aangekondigd dat het een van haar bekendste achtbanen een nieuwe naam zal geven. Het gaat om achtbaan Fluch von Novgorod waarvan de naam gewijzigd wordt naar Flucht von Novgorod. Een gevolg van de coronacrisis, maar ook ter verduidelijking van het achtergrondverhaal van de attractie.

In 2009 opende Hansa-Park achtbaan Fluch von Novgorod (vloek van Novgorod), een Eurofighter Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De attractie staat sinds toen in het teken van een middeleeuws verhaal waarbij de vloek van Novgorod verbroken wordt. Hiertoe wordt er op het einde van de rit, maar ook elders op de bijhorende gebouwen, een kruisbeeld getoond om de vloek te doorbreken. Om dit element extra te benadrukken, zal men dit kruisteken ook toevoegen aan de attractienaam door het achter het woord 'Fluch' te plaatsen waardoor de officiële naam nu 'Flucht von Novgorod' (ontsnapping uit Novgorod) is.

God bedanken

Er is ook een tweede, opvallendere reden voor de naamswijziging. Het management van Hansa-Park wil met het toevoegen van het kruisteken ook God bedanken voor het feit dat het pretpark vorig jaar zonder coronagevallen het jaar is doorgekomen. "Dit kunnen we uiteraard toeschrijven aan onze uitstekende hygiënemaatregelen en het verantwoordelijke gedrag van onze bezoekers en medewerkers. Maar is dat genoeg? God heeft ons gezegend, net als bij vele andere beslissingen. Door het toevoegen van het teken van Christus maken we Gods zegen in ons park zichtbaar, uit dankbaarheid dat Hij onze gasten en medewerkers heeft behoed en wetende dat Hij ons zal blijven zegenen," aldus het pretpark.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Hansa-park