Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 14 Apr 21, 09:08
Share

Plopsaland De Panne heeft deze paasvakantie hun vernieuwde camping geopend. Voor deze gelegenheid heeft de campingsite ook een nieuwe naam én logo gekregen: Plopsa Village. Hier kan je terecht met je caravan, mobilhome of tent. Op termijn zullen er ook vakantiehuisjes worden toegevoegd.

In 2016 nam Plopsaland De Panne het naastgelegen campingterrein Ter Hoeve over en maakte het bekend dat men op termijn deze camping zou vernieuwen en uitbreiden. Na 5 jaar is de volledige vernieuwing van de campingsite afgerond: er is nu plaats voor 136 stacaravans, 25 mobilhomes, 16 tenten en 303 parkeerplekken. Naast een volledige herinrichting van het kampeerterrein, werd ook de sanitaire inrichting vernieuwd en werd er een nieuw receptiegebouw opgetrokken. Ook zijn er een nieuwe speeltuin, petanquebaan, volleybalterrein en pingpongtafels voorzien. De grootschalige renovatie ging gepaard met een nieuwe naam en logo voor het nieuwe 'park' van de Plopsa Group. Camping Ter Hoeve zal daardoor vanaf heden door het leven gaan als Plopsa Village.

Vakantiewoningen

Het was ook al langer bekend dat Plopsa in een volgende fase een vakantiepark aan de camping wou breien. Initieel werden er een 150-tal vakantiewoningen aangekondigd, maar na een aantal aanpassingen in de ontwerpen is dit aantal teruggeschroefd naar 76. Deze vakantiehuisjes zullen in het teken staan van een aantal Studio 100-figuurtjes zoals Wickie, Piet Piraat en Bumba. Per themafiguurtje zal er een soort dorpje gebouwd worden met huisjes in bijpassende stijl. Zo zal er bij Piet Piraat een ''echte' haven ontstaan, en bij Bumba een circusopstelling.

De voltooiing van dit project is nog niet gekend, maar er is een investeringsbedrag van om en bij de 30 miljoen euro mee gemoeid.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa, Focus-WTV