Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 1 Apr 21, 14:51
Share

Fårup Sommerland verrast vriend en vijand met een in aanbouw zijnde coaster. Het nieuws is opvallend gezien men tv-figuurtje John Dillermand als thema voor de attractie koos. Dat personage is bekend om zijn opvallend lange piemel. Het is onduidelijk wanneer het Deense park de nieuwigheid wil openen.

Het Deense Fårup Sommerland kondigde vandaag onverwacht een nieuwe in aanbouw zijnde coaster aan. Het park maakt daarbij gebruik van een beproefd succesrecept van de plopsa-parken. De baan wordt immers gethematiseerd naar een bekende televisieserie en diens naam werd met toevoeging van een simpel 'The Ride' gepromoveerd tot de naam voor de attractie. Weinig geïnspireerd, maar wel simpel en eenvoudig.
Bij 'Anubis The Ride' maakten we ons daar nog niet al te veel zorgen over. Het werd evenwel iets ongemakkelijker wanneer Plopsa het truukje ook uithaalde met reeksen waar de titel gelijk de naam van het hoofdpersonage is. Namen als 'Vicky The ride' en 'Heidi The Ride' vereisen niet enorm veel slechte wil om te veronderstellen dat het hoofdpersonage bereden wordt. Bij die denkpiste is een ietwat bedenkelijke seksuele lading nooit veraf. 

In Denenmarken glijd je nog iets makkelijker af naar dergelijke denkpistes. Fårup koos namelijk John Dillermand uit als mascotte voor zijn nieuwe achtbaan. Dat personage heeft als meest kenmerkende eigenschap een enorm lange piemel die rood en wit gestreept is als ware het een zuurstok. Weinig verwonderlijk beeld de achtbaantrack met zijn rood-witte kleurenschema het indrukwekkende geslachtsorgaan van het tekenfilmfiguurtje uit. Het Deense park onderstreept ook dat de baan met een lengte van meer dan één kilometer de langste achtbaan van het park wordt.
Als Nederlandse constructeur Vekoma nog steeds de rammelbakken produceerde waar het in zijn beginjaren om berucht was zouden wij spontaan Mohombi's 'Bumpy Ride' uit 2010 voorstellen als begeleidende soundtrack. Gelukkig rolden er recentelijk wél soepelere exemplaren uit hun fabrieken en hoeven we de associatie niet schunniger maken dan ze al is. Één van die recentere coasters was trouwens Family Boomerang 'Saven' die het park vorig jaar pas opende. Opvallende gelijkenissen tussen constructiefoto's voor die achtbaan en de baan die nu voorgesteld wordt berusten héél waarschijnlijk louter op toeval en zijn in géén geval het resultaat van bewerkingen met het illustere Photoshop.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto: © Fårup Sommerland // Bron: Fårup Sommerland