Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 26 Maa 21, 13:56
Share

De kans dat er een nieuw Legoland park in ons land komt is weer wat groter geworden. In een persbericht meldt Merlin Entertainments dat de site nabij de luchthaven van Charleroi de voorkeur heeft gekregen voor een nieuw park. Een definitieve beslissing is er nog niet, die wordt genomen wanneer de coronapandemie voorbij is.

We konden al eerder melden dat er plannen waren om een nieuw Legoland pretpark te bouwen nabij Charleroi, maar die plannen werden nooit door Merlin bevestigd. Daar komt nu verandering in. Merlin laat weten dat ze samen met SOGEPA, een Waals publiek investeringsfonds, een onderzoek aan het voeren zijn naar de ontwikkeling en de haalbaarheid van een Legoland in België. De site in Gosselies is hiervoor als beste uit de bus gekomen. De site, waar vroeger een fabriek van machinefabrikant Caterpillar te vinden was werd overgenomen door de Waalse overheid die er via SOGEPA nieuwe werkgelegenheid wil creëren.

Benelux

Merlin, dat al drie Legoland parken in Europa uitbaat (Legoland Billund, Legoland Deutschland en Legoland Windsor), wil zijn aanwezigheid in Europa, en voornamelijk in de Benelux en Noord-Frankrijk uitbreiden. Zij zien de Benelux als een levensvatbare markt voor een vierde Legoland Resort in Europa. Het is inmiddels al 19 jaar geleden dat er nog een Legoland in Europa zijn deuren opende. Toen opende in Günzburg Legoland Deutschland.

Legoland Belgium

Het huidige project, dat momenteel geanalyseerd wordt, bevat plannen om een nieuw Legoland Resort te bouwen, dat naast een pretpark ook de nodige accommodatie bevat. Het resort zou dan in een eerste fase 2/3 van de oppervlakte van de site (70 ha) in beslag nemen. Het overige deel van de site kan dan later gebruikt worden voor een eventuele uitbreiding van het resort of het kan ook gebruikt worden als groene zone.

Merlin Entertainments

Merlin Entertainments is een Britse groep die wereldwijd parken uitbaten. Hun bekenste parken zijn de Legoland parken, Alton Towers, Chessington World of Adventures, Gardaland, Heide Park en Thorpe Park. Naast deze pretparken baten ze onder andere ook Madame Tussauds, The Dungeons en de Sea Life Centers uit. In België baten ze één park uit: Sea Life Blankenberge.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: ©Merlin Entertainments