Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 19 Maa 21, 17:04
Share

De aangekondigde heropening van de Belgische pretparken, vanaf 1 april, gaat dan toch niet door. Dat besliste het Overlegcomité vandaag naar aanleiding van de verslechterende coronacijfers. Daarnaast werd er geen nieuw perspectief geboden: een nieuwe openingsdatum werd niet gegeven, maar zal afhangen van de coronacijfers.

De zoveelste klap in het gezicht van de Belgische pretparken: de langverwachte heropening, die begin deze maand nog werd aangekondigd, werd opnieuw uitgesteld. De regering hield bij de beslissing om de pretparken op 1 april te openen al een slag om de arm: de coronacijfers moesten gunstig evolueren, wat momenteel niet het geval is. Normaal zouden Plopsaland De Panne en Plopsa Coo openen op de vroegst toegestane datum, namelijk 1 april. Walibi Belgium, Bellewaerde Park, Boudewijn Seapark en Bobbejaanland zouden wachten tot het eerste weekend van de paasvakantie en pas op zaterdag 3 april openen. De indoorparken en overdekte attracties zouden in ieder geval gesloten moeten blijven.

Zwarte dag

De pretparken voelden de bui al hangen nadat het vervroegde Overlegcomité werd aangekondigd. Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde Park, spreekt van een zwarte dag. Hij laat ook weten dat het pretpark al volop in gereedheid werd gebracht om te heropenen. Opnieuw een stevige streep door de rekening dus.

Latere versoepelingen veilig stellen

Het annuleren van de aangekondigde versoepeling heeft alles te maken met de recente coronastatistieken. De stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames baart de experten en de regering zorgen, waardoor versoepelen op 1 april niet meer tot de mogelijkheden behoort. De federale regering wil er alles aan doen om andere versoepelingen, die voor later waren aangekondigd, veilig te stellen. Het gaat dan met name om de volledige heropening van de scholen na de paasvakantie en de opening van restaurants en cafés begin mei.

Geen nieuw perspectief

Momenteel is er nog geen nieuwe datum bekend waarop de pretparken alsnog hun deuren zouden mogen openen. Deze nieuwe heropeningsdatum zal namelijk afhangen van de evolutie van de coronacijfers. Hierdoor komt er opnieuw geen perspectief voor de sector, die nochtans verklaart dat een heropening perfect veilig kan verlopen, dankzij de invoering van verschillende preventiemaatregelen.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto: ©  Jonas Claes - Pretparken.be