Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 15 Maa 21, 20:16
Share

In Movie Park Germany gaat het vlot met de bouw van de nieuwe attractie voor 2021. De nieuwe Multi Dimension Coaster 'Movie Park Studios' staat reeds volledig recht en ook de decors krijgen stilaan vorm. Intussen werden ook de treinen geleverd en vonden de opnames voor de attractiemuziek plaats.

Enkele maanden geleden kondigde Movie Park Germany een nieuwe achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin aan. Het zou een mooi cadeau worden ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van het park. In tussentijd werden meer en meer tipjes van de sluier opgelicht, zodat we al een vrij goed beeld hebben van wat we mogen verwachten.

De coaster

De 532 meter lange achtbaan werd opgebouwd door RCS en is inmiddels volledig gemonteerd. Eind januari vond de zogenaamde 'Schienenschluss' plaats: de montage van het laatste trackdeel, zodat het spoor één ononderbroken geheel vormt. Dat laatste stuk track vinden we in een kort buitengedeelte, rond de bogen van wat vroeger de wachtrij van Ice Age Adventure (en daarvoor nog Looney Tunes Adventure) was. Het grootste deel van de rit zul je binnen in de hal van deze voormalige attractie rondrijden. De baan is uitdrukkelijk bedoeld voor de hele familie, waardoor er geen inversies zijn.

Eigen aan het achtbaantype, de Multi Dimension Coaster van Intamin, is dat er wel enkele speciale elementen in de baan zitten. Oorspronkelijk heette dit model de Family Drop Coaster: de twee bestaande exemplaren, Th13teen in Alton Towers en Inferno in Cinecittà World, hebben beide een droptrack in het parcours, waardoor de volledige trein plots enkele meters naar beneden zakt. Gezien de naamsverandering van het model en het familiale karakter van deze nieuwe achtbaan, lijkt het weinig waarschijnlijk dat we zo'n element ook in deze coaster kunnen verwachten. Het 'multidimensionale' aspect van deze achtbaan zal vermoedelijk enkel zitten in de draaischijf, die de trein tijdens de rit van richting doet veranderen. De baan heeft twee LSM-lanceringen, die de trein een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geven.

Ook de treinen zijn al ter plekke. Er zijn drie exemplaren, die elk bestaan uit twee wagens waarin telkens zes personen kunnen plaatsnemen. De blauwe treinen zijn voorzien van een gouden filmrolmotief op de zijkant en koplampen op de voorkant. 

Het decor

De nieuwe achtbaan krijgt de weinig inspirerende naam Movie Park Studios. De voormalige Ice Age-ingang zal herrijzen als een fictieve filmstudio, die de bezoekers uitnodigt voor een gratis rondleiding. Om de 'golden age' van Hollywood helemaal tot leven te laten komen, zal het station vormgegeven zijn in een art-decostijl. Net als de andere indoorcoaster Van Helsing's Factory zul je hier rondrijden in een sterk gethematiseerde omgeving. In verschillende scènes zullen in totaal twaalf films tot leven komen.

Voor het ontwerp doet Movie Park een beroep op de Nederlandse bedrijven Leisure Expert Group en P&P Projects. Die laatste nam eerder al Van Helsings' Factory en Nickland onder handen voor het park. Op de vrijgegeven beelden herkennen we onder meer een New Yorks straatbeeld en een aantal zwevende voorwerpen, die in een wervelwind lijken terechtgekomen te zijn. Naar goede gewoonte zal Movie Park ook deze nieuwe attractie volstoppen met 'easter eggs' naar zijn eigen geschiedenis. Zo zal de oplettende bezoeker verwijzingen naar de legendarische tweelingachtbaan Cop Car Chase en darkride Gremlins Invasion kunnen terugvinden.

De soundtrack

Ook aan de gepaste muzikale ondersteuning werd gedacht. Na een geslaagde samenwerking voor de parademuziek en de scores voor Star Trek: Operation EnterpriseExcalibur en Area 51, schakelde Movie Park Germany opnieuw IMAscore in voor dit project. Begin deze maand vonden in Boedapest de opnames plaats, waarvoor een 63-koppig orkest en een 40-koppig koor werden opgetrommeld. Op de partituren kunnen we alvast titels als 'It's a Wrap', 'SAMs Theme' en 'Director's Cut' herkennen. Waarnaar elk van deze namen precies verwijst, zullen we later ontdekken. Naast de muziek is zusterbedrijf IMAmotion ook verantwoordelijk voor de special effects, animatie en multimedia.

De première

Wanneer Movie Park Germany precies de rode loper mag uitrollen om zijn nieuwigheid te presenteren, is op dit moment nog onduidelijk. Wel staat vast dat de geplande seizoensopening, op 26 maart, alvast niet kan doorgaan wegens de Duitse coronamaatregelen. Een nieuwe openingsdatum is nog niet bekend.

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto’s: ©  Movie Park Germany