Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 5 Maa 21, 18:19
Share

Het heeft een hele tijd geduurd vooraleer de pretparken perspectief kregen sinds de tweede lockdown in België, maar vandaag maakte het Overlegcomité bekend dat de pretparken weer zullen mogen openen op 1 april - als de situatie het toelaat. Dat betekent dat het pretparkseizoen in België alvast traditioneel bij de start van de paasvakantie kan starten.

Nadat er vorige week nog slecht nieuws kwam voor de Belgische pretparken (de Raad van State besliste dat de pretparken gesloten moesten blijven, ondanks de opening van de dierenparken), krijgen zij vandaag goed nieuws: de pretparken zullen op 1 april officieel terug mogen openen. Het Overlegcomité houdt echter wel een slag om de arm: de coronasituatie moet dan onder controle zijn. Op 26 maart zal er daartoe een nieuw overleg plaatsvinden om (hopelijk) de finale 'go' te geven.

Uiterst goed nieuws dus voor de pretparken. Zij zullen hierdoor traditiegetrouw vanaf de start van de paasvakantie de deuren kunnen openen: dit jaar is die gepland op 3 april. Vorig jaar moest de seizoensstart nog uitgesteld worden tot het begin van de zomervakantie.

Indoorattracties & kermissen

Er is echter een kleine kanttekening: voorlopig zouden de versoepelingen betrekking hebben op openluchtactiviteiten. het is dus niet ondenkbaar dat indoorattracties en indoorparken (denk bvb. aan darkrides of parken als Plopsa Indoor Hasselt) mogelijk nog niet vanaf 1 april zullen mogen openen. De Belgische regering wil daarom vanaf 1 mei volop inzetten op het massale gebruik van sneltesten om zodoende ook indooractiviteiten vanaf dan mogelijk te maken. Ook kermissen zullen pas vanaf 1 mei mogen openen.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Bobbejaanland