Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 7 Feb 21, 18:55
Share

Afgelopen week is er een probleem opgetreden bij de nieuwe achtbaan van Walibi Belgium. Tijdens een testrit is de ketting die de trein omhoog moet takelen losgekomen. Dat bevestigt het park aan onze redactie. Het park voert momenteel een onderzoek naar de oorzaak van dit euvel.

De eerste testrit (en voorlopig enige) van Kondaa vond plaats op 17 december 2020. Pas een maand later, ongeveer midden januari, heeft men het testen hervat en is men ook vaker beginnen testen. Er werd eveneens getest met twee treinen. Afgelopen week werden de testritten echter gestaakt toen de ketting uit zijn geleidingsrail was losgekomen.

Oorzaak onbekend

De reden waarom de ketting losgekomen is voorlopig nog onbekend. Een woordvoerder van het Waverse park bevestigt aan onze redactie dat er zich een incident heeft voorgedaan en bevestigt dat men een onderzoek gestart is naar de oorzaak. Uit onderstaande foto's kunnen we afleiden dat het incident plaatsvond vlak na het starten, op het moment dat de trein uit het station reed. 

Ik kan bevestigen dat er een technisch incident was tijdens een van de lanceringen. De ketting is van zijn geleiderrail geraakt. De reden hiervoor wordt momenteel onderzocht.

Alexis Nuyt, CMO Walibi Belgium

Hoogste en snelste achtbaan

Wanneer Kondaa opent, zal hij met zijn hoogte van 50 meter en topsnelheid van ongeveer 113 km/u de snelste en hoogste achtbaan van de Benelux worden. Op dit moment is Goliath in Walibi Holland de hoogste achtbaan van de Benelux (47 m) en Fury in Bobbejaanland de snelste achtbaan van de Benelux (106,6 km/u). Een officiële openingsdatum is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat Kondaa bij de seizoenstart operationeel zal zijn.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © V.M.N services