Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 28 Jan 21, 12:20
Share

De stad Brussel krijgt een permanent reuzenrad. De afgelopen jaren stond er tijdens de kerstperiode een groots reuzenrad op Winterpret en ook op het Poelaertplein stond gedurende een groot deel van 2020 een reuzenrad te pronken. Het is op die laatste locatie dat er nu een permanent reuzenrad komt.

In december 2020 gaf de Brusselse gemeenteraad groen licht voor de komst van een permanent reuzenrad op het Poelaertplein, vlak aan het justitiepaleis. Het is de zogenaamde overgang tussen Hoog- en Laag-Brussel, waardoor je er vanuit het rad een prachtig uitzicht krijgt over de gehele stad. Kandidaat-uitbaters kunnen zich tot 28 februari 2021 aanmelden. De bedoeling is dat het reuzenrad dit jaar een toeristische meerwaarde gaat betekenen in het relanceplan van de stad.

The View

Van midden februari tot eind september 2020 stond - klaarblijkelijk als een testperiode - op het Poelaertplein reeds een reuzenrad, 'The View' van foorreizigers Bufkens-Denies. 'The View' is 55 meter hoog en heeft 42 afgesloten gondels en is daarmee het grootste reizende rad van België. De attractie is gebouwd door de Nederlandse attractiebouwer Mondial. Aangezien de term 'Brussels' vrij naadloos in het naambord verwerkt werd, vermoeden wij dat in 2021 dit reuzenrad opnieuw op het Poelaertplein zal pronken. Afgelopen jaar kostte een ritje er acht euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen.

'The View Brussels' heeft er sinds kort trouwens een zusje bij. Eind 2020 verscheen op het Steenplein in Antwerpen een nieuw reuzenrad met de erg gelijkende naam 'The View Antwerpen'. De coronacrisis gooide daar echter roet in het eten, het rad heeft sindsdien nog niet kunnen openen.

Tekst: © Bjorn Venken – Pretparken.be // Foto: © Stad Brussel // Bron: vrtnws