Auteur: Jan Van Nespen - Gepubliceerd: 7 Jan 21, 01:02
Share

Mini-Europe blijft op de Brusselse Heizel. Het miniatuurpark vertoefde jaren in onzekerheid of het al dan niet ingepast kon worden in een stadsvernieuwingsproject. Hoewel het park zich al voorbereide op een verhuis naar een nog te vinden nieuwe locatie werd ter elfder uren toch een overeenkomst bereikt.

Nadat Thierry Meeùs enkele weken geleden in Brakesection Magazine nog meldde dat hij bezig was met het ontmantelen van Mini-Europe met het oog op een verhuis, en dat hij het terrein de op Heizel terug braakliggend zou teruggeven aan de stad Brussel in het voorjaar van 2021, kwam er op 6 januari tegen alle verwachtingen plots in de verrassende melding dat er nu toch op het laatste moment een akkoord is gevonden tussen Mini-Europe, Europea en Brussels Expo over het voortbestaan van Mini-Europe op de huidige locatie. In tegenstelling tot eerder aangekondigd blijkt er nu toch opnieuw plaats te zijn voor Mini-Europe in het Neo-project en zo wordt de toekomst van het unieke miniatuurpark toch nog verzekerd.

Het Neo-project wil behalve de bestaande Kinepolis-cinema ook nog een indoorpretpark genaamd Spirouland en La Cité Des Enfants openen, een toekomstig edutainment center en op die manier opnieuw een entertainmentgebied worden in de stad. Behalve deze attracties zou er ook een shoppingcentrum moeten komen en enkele honderden woningen, hoewel deze laatste projecten nog steeds niet vergund zijn.

Men spreekt verder ook over een groter en gemoderniseerde versie van Mini-Europe. In het artikel van Brakesection Magazine sprak directeur Meeùs al zijn wens uit voor een park met nog meer bewegende animaties en interactieve displays, en nog meer aandacht voor de actualiteit, die in de vorm van kleine details zouden terugkomen in het park. Dankzij het akkoord zal Mini-Europe dus niet meer moeten verhuizen maar haar bestaande infrastructuur op de Brusselse Heizel kunnen moderniseren met opnieuw een langetermijnvisie. Behalve de vernieuwingen in het park zelf zou er ook een nieuw entreepaviljoen gebouwd worden wat als nieuwe blikvanger zal fungeren en het park klaarmaken voor de volgende generatie bezoekers. De 65-jarige Thierry Meeús, die binnenkort met pensioen wenst te gaan, meldt ook nog heel blij te zijn dat op deze manier zijn 30-jarige levenswerk van het voortbestaan verzekerd is.

Tekst: © Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto: © Mini-Europe // Bron: Mini-Europe