Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 10 Jan 18, 21:19
Share

België's grootste dierenpark Pairi Daiza investeert het komende jaar in een nieuw dierenverblijf en drie verschillende verblijfsmogelijkheden! De startcapaciteit bedraagt 200 slaapplaatsen en indien succesvol zal dit gestaag groeien naar 2000 plaatsen. De plannen maken deel uit van een toekomstplan tot 2023 van maar liefst 300 miljoen euro!

Pairi Daiza is tot op heden een seizoenspark en dagattractie, maar alvast aan dit laatste komt nu stilaan een einde. Immers, het park is er klaar voor om verblijfsaccommodatie aan te bieden aan haar gasten en zo deze gasten te verwelkomen voor een meerdaags bezoek.

In concreto gaat het park een eerste bescheiden hotel met 26 kamers bouwen, 10 kleine huisjes in de vorm van paalwoningen voor telkens vier personen en tot slot ook een aantal verborgen Hobbit-achtige huisjes onder de grond.

De verblijven worden gebouwd in een nieuwe gedeelte van het park. Hier komt er een echt Indiaans dorp met de huisjes van waaruit de bezoekers een landschap met wolven en beren kunnen bewonderen. De Hobbit-achtige huisjes bieden uitzicht op andere wolven- en berensoorten. Het hotel zal uitzicht bieden op een lagune met zeeleeuwen.

“Wie komt overnachten maakt ook deel uit van de Pairi Daiza-familie ”, zegt Eric Domb, de oprichter en CEO van de dierentuin. “Wie wil, kan ’s ochtends mee de dieren voederen.” Over de Hobbit-achtige huisjes zegt hij vervolgens met trots “Daarmee kan ik echt één van mijn dromen verwezenlijken”.

Met de overnachtingen wil het dierenpark bezoekers nieuwe ervaringen aanbieden. “De beleving van het park is ’s nachts helemaal anders. Er zijn dieren die ’s nachts jagen en de geluiden zijn ook helemaal anders”, legt Domb uit.

In totaal zullen 200 mensen kunnen overnachten in het dierenpark. In de lente van volgend jaar zouden de huisjes en het hotel klaar zijn voor het publiek. “Als alles goed gaat, kunnen we dat uitbreiden naar 2.000 slaapplaatsen”, zegt de oprichter.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Pairi Daiza // Bron: VTM Nieuws