Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 30 Mei 17, 23:58
Share

Het vorig jaar geopende dierenpark Wildlands Emmen is toe aan de volgende stap. In 2018 wordt het avonturenpark in Emmen verrijkt met een heuse dubbele achtbaan en wordt het huidige, kleinschalige attractie-aanbod in thema van de themazones uitbegreid.

Duelerende Family Boomerang-coaster

Volgens directeur Frankwin van Beers is de tijd rijp voor een nieuwe attractie. Het gaat om een zogenoemde dubbele Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, waarvan een gelijkaardig type in Phantasialand staat (Raik). De dubbele achtbaan zal de naam 'Tweestryd' krijgen. In de achtbaan zullen passagiers van twee treinen tegelijk met elkaar kunnen racen. De banen worden niet hoger dan 20 meter, krijgen geen inversies en zullen samen een capaciteit hebben van 1100p/u. Een eerste concept-art (hierboven te zien) is ook al bekend geraakt.

Een stukje grond voor de toevoeging van deze nieuwigheid wordt hiervoor speciaal bij het park aangetrokken, namelijk de plek tussen parkeerplaats Emmen-Zuid en de savanne van themagebied Serenga. Inmiddels is er al een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw zodat de nieuwe aanwinst in 2018 kan openen.

Wildlands Hotel

De komst van de rollercoaster wordt de eerste, grote uitbreiding die niet direct iets met dieren te maken heeft. Wildlands hoopt met deze stap een stukje spektakel te bieden voor hun publiek. Ook ziet van Beers de komst van eigen Wildlands Hotel wel zitten, hoewel het park het initiatief daarvoor liever aan de markt laat. 'Als een hotelketen zich meldt, dan willen we graag praten.'

Bron en tekst: © Emmen.nu // Foto: © Wildlands Emmen