Auteur: Sven Popelier - Gepubliceerd: 21 Feb 17, 20:52
Share

De verschillende Disneyparken van over de hele wereld hebben de laatste jaren heel wat concurrentie gekregen. In elk continent stijgt de kwaliteit van pretparken waardoor ze niet moeten onderdoen voor de Disneyparken. Welke plannen heeft Disney om daar tegenin te gaan en hun parken verder te laten groeien? Wij maakten een overzicht van alle zes parken met de reële plannen en geruchten. Het tweede deel gaat over het originele park: Disneyland Anaheim.

» Lees ook:
deel 1: Disneyland Parijs
deel 3: Walt Disney World
- deel 4: Tokyo Disneyland
- deel 5: Hong Kong Disneyland & Shanghai Disneyland

Het originele Disneyland kreeg de laatste jaren vrij veel aandacht. Zo vierde het zijn 60ste verjaardag in geuren en kleuren. De grootste verandering was echter  in Disney's California Adventure. Het park was één van de zwakkere Disney parken ter wereld en dat konden ze niet zo laten uiteraard. Zo deed Cars Land de bezoekersaantallen in de lucht schieten het jaar na opening. De inkomzone werd volledig vernieuwd en andere toevoegingen maakten het een echte dagbestemming. Die strategie gaat verder, waarbij we hier het overzicht geven!

Disneyland

Heropening Disneyland Railroad & Rivers of America attracties (2017)

Door de grote nieuwe Star Wars uitbreiding die vollop in aanbouw is, zijn er een aantal attracties gesloten op dit moment in Disneyland Anaheim. Deze zomer echter zal het meeste daarvan heropenen. De aangepaste Disneyland Railroad zal weer rondtoeren in het park. Daarnaast heropent het ‘Rivers of America’ gebied met onder andere de Mark Twain Riverboat, het Sailing Ship Columbia, de Pirate’s Lair op Tom Sawyer Island and the Davy Crockett Explorer Canoes.

GERUCHT: Fantasmic! Upgrade (2017)

Ook de Fantasmic! Show is tijdelijk dicht doordat het gehele gebied gesloten is. Bij deze terugkeer gaat het gerucht dat er enkele aanpassingen gaan gebeuren aan de show. Zo zou het Peter Pan segment vervangen worden door een Pirates of the Caribbean scene. Mooi op tijd voor de nieuwe film dit jaar.

GERUCHT: Star Wars Fireworks Show (2017)

Om iedereen nog warmer te maken voor het Star Wars gebied zou deze zomer net zoals in de Disney Hollywood Studios, een nieuwe vuurwerkshow vertoond worden in het teken van de bekende franchise.

Star Wars Land (2019)

De grootste aangekondigde uitbreiding voor de toekomst van het resort is dit gloednieuwe Star Wars Land. Het komt net naast Frontierland te liggen en brengt de Galaxy Far Far Away naar onze regionen. Het gebied zal twee grote attracties omvatten:

Een Millenium Falcon Ride: Het bekende ruimteschip uit de originele films en de nieuwe trilogie zou centraal staan in deze attractie. Bezoekers nemen plaats in de cockpit van het ruimtetuig en vliegen zo door de melkweg. Er zijn weinig concrete details bekend, maar je zou blijkbaar zelf kunnen sturen en schieten.

Storm Trooper Escape Ride: In deze attractie zou het gaan over een gevecht tussen de Strom Troopers van de First Order en de rebellen van The Resistance. De geruchtemolen geeft aan dat je mogelijks tijdens de attractie uit je voertuig zal moeten stappen om daarna in een ander plaats te nemen. Dit heeft Disney nooit eerder gedaan en is vrij zeldzaam. Disney kennende zullen ze dit doordacht hebben en ervoor zorgen dat ze een geleid pad voorzien voor een snelle doorstroom. Het zouden trackless voertuigen zijn in de stijl in de stijl van Ratatouille bij ons of een ander mode.

Naast attracties zullen er uiteraard verschillende eetgelegenheden en souvenir shops zijn. Op concept arts zien we bekende ‘Cantina’ afbeeldingen zoals in de films waar bezoekers zullen kunnen eten. Er zou ook een speciale Dinner Club komen. Voor souvenirs en snacks zou je op een soort ruimtemarkt kunnen ronddwalen.

Disney wil je echt onderdompelen in de Star Wars sfeer om zo te concurreren met gelijkaardige gebieden in andere parken zoals The Wizarding World of Harry Potter. Om een stapje verder te gaan zijn er geruchten dat ze tests aan het doen zijn met droids, of dus assisterende robotten, die interactief zouden reageren met gasten. Daarnaast zou je in het gebied bepaalde dingen tot leven kunnen laten komen met ‘The Force’, de onzichtbare kracht die door Jedi vechters wordt gebruikt. 

Disney’s California Adventure

Guardians of the Galaxy - Mission Breakout (2017)

Vorig jaar was er een schokgolf bij de Disneyland fans toen ze hoorden dat de Tower of Terror attractie in hun park een nieuw thema zou krijgen. Guardians of the Galaxy – Mission Breakout wordt de eerste Marvel attractie in het resort. Het alombekende hotel, waarop onze versie in Parijs is gebaseerd, krijgt een Marvel sausje en wordt het huis van de Collector. Deze verzamelaar zal al zijn ruimterariteiten tentoonstellen tot dat Rocket je meldt dat ze uit het gebouw moeten ontsnappen. Wellicht via een bepaalde liftschacht? Op de muziek van de Mix Taps van Starlord zal je neervallen in, volgens geruchten, een variërend programma zoals in Walt Disney World. Maar zal deze nieuwe versie effectief beter zijn dan zijn voorganger? 

De vernieuwing brengt ook nog meer mee want deze zomer wordt 'The Summer of Heroes'. Zo komt er een Guardians of the Galaxy meet 'n' greet waar onder andere Groot met je op de foto zal gaan. Daarnaast is er telkens een 'Dance Off' show. Maar naast deze zullen enkele leden van 'The Avengers' ook hun intrede maken.

GERUCHT: Marvel gebied (na 2020)

Bovenstaande transformatie is een startschot naar meer Marvel in Disney’s California Adventure volgens verschillende fansites. Het volledig omliggend gebied mag dus wellicht een transformatie verwachten in de komende jaren. Zo zou er één grote attractie komen die verschillende Marvel helden samenbrengt. Alles hangt natuurlijk af van de evolutie van het succes van de toekomstige Disney films. Een Captain America coaster zou één van de opties zijn.

En verder…

MyMagic & Fastpass+ (?)

Net zoals in Walt Disney World wil men een stap verder gaan met het Fastpass systeem door de mogelijkheid te geven deze op voorhand te reserveren. Het plan vermeldt echter geen Magicband zoals in het grootste resort gezien het publiek anders is. Er zijn veel meer abonnementhouders en er is minder de cocon rondom het resort waardoor een Magicband minder van toepassing is.

Nieuwe parking (2018)

Aan de oostkant van het park komt een nieuwe parkeergarage gezien de sterk stijgende bezoekersaantallen. Met de nieuwe Star Wars uitbreiding zal deze meer dan nodig zijn, gezien Universal Hollywood dankzij zijn Harry Potter uitbreiding al voor de eerste keer volledig vol was onlangs. Positief nieuws maar een goeie toe- en afstroom is belangrijk indien ze dat ook willen behouden. Gezien het niet vlak naast de parken ligt, zouden er bussen en een verhoogde sky way voorzien worden.

Nieuw hotel (2021)

De Disney hotels in het resort zijn beperkt en vrij duur in vergelijking met de vele concurrentie rondom. Toch komt er een vierde hotel met een tot nog toe onbekend thema. Het zou gaan over 700 nieuwe kamers en een diamond rating van 4.

Tekst: © Sven Popelier - Pretparken.be // Foto's: © Disneyland // Bronnen: Screamscape, ed92, Pixiedust.be, D-log.nl, Telegraph.co.uk, Disney Parks Blog