Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 23 Feb 16, 13:49
Share

Pleasurewood Hills is niet het bekendste of grootste park van het Verenigd Koninkrijk, maar is de laatste jaren desalniettemin vaker in de spotlights gekomen met nieuwigheden. Het park is eigendom van de Looping-group, waar ook onder andere Bagatelle en Hellendoorn onder vallen. Ook in 2016 staan er enkele grote veranderingen op het programma van het Britse park.

Op hun facebookpagina is Pleasurewood Hills al een tijdje aan het teasen met foto's van graafmachines, maar eindelijk hebben ze onthuld waar ze mee bezig zijn. In 2016 zal er een nieuwe zweefmolen openen, maar daarvoor gaat er een kleiner exemplaar het park uit, samen met de boottocht Tales of the Coast.

Bouwwerkzaamheden en nieuw parkplan

Het is niet de eerste zweefmolen in de geschiedenis van het park. Van 1988 tot 1996 stond er al een vergelijkbare "Wellenflieger" van het Duitse Zierer. Niet veel later, in 1999, opende er een kleinere variant van de zweefmolen in het park met de naam Sky Hooks. Na 17 jaar trouwe dienst wordt deze molen op pensioen gestuurd voor het nieuwe exemplaar van dit jaar.

Sky Hooks

Afscheid van een klassieker

Minder leuk nieuws is dat voor de nieuwe zweefmolen een klassieker binnen het park plaats moet maken. Tales of the Coast opende al in 1984 en is daarmee bijna net zo oud als het park zelf. De attractie begon als een boottocht in de openlucht, waarna je naar binnen vaarde om een redelijk lang darkride-stuk te ontdekken.

Dit stuk is in de loop van de jaren meerdere keren opnieuw gethematiseerd: tot en met 1989 ging de boottocht door het leven als 'Fantasy Boat Ride'. Van 1989 tot 2006 konden bezoekers een ritje maken in 'Voyage to Aladdin's Cave' en pas daarna kwam uiteindelijk 'Tales of the Coast'. Die laatste was uniek in dat opzicht dat veel van het decor zowel uit fluoriscerende 2D-objecten bestond, als uit 3D-poppen.

Tales of the Coast

Hoewel de attractie de laatste jaren van zijn bestaan duidelijk betere tijden had gekend en zelfs met slechts 3 boten op het parcours draaide, is het erg jammer dat een grote boottocht met zoveel potentieel het parkbeeld verlaat.

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: Ignace Woinin - Pretparken.be, Pleasurewood Hills