Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 12 Jan 16, 00:16
Share

Walibi Holland opent in 2016 een nieuwe achtbaan die wordt aangekondigd als een 'crazy leipe nieuwe ride'. Het park heeft voor het ontwerpen en fabriceren van de coaster het gerenomeerde Mack Rides ingeschakeld. Het zal een prototype worden.

Wat vast staat, is dat de nieuwe achtbaan maar liefst 32 meter hoog zal worden en een oppervlakte van zo'n 51 meter bij 99 meter zal innemen. Verder zullen er twee inversie-elementen in het baanverloop zitten: een dive loop en een zero-G roll.

De coaster zal in het themagebied Wild Wild West komen te liggen, tussen schommelschip Hudson Bay en frisbee The Tomahawk. De voorziene opening is eind maart 2016.

OPENING: 24 maart 2016 - geopend!

Bekende statistieken:
Hoogte: 32 meter
Snelheid: 87 km/u
Inversies: 2
Baandelen: 74
Bouwer: Mack AG
Oppervlakte: 51m x 99m

Tijdlijn:

25 september 2014

Directrice Mascha van Till kondigt op haar Twitteraccount aan dat Walibi Holland in 2016 een nieuwe attractie zal openen. Op een bijgevoegde foto staat ze samen met enkele mensen van Mack Rides op de EAS in Amsterdam waar ze het contract tekende.

12 juni 2015

In het park verschijnen grote hekken die de werf afbakenen met als aankondiging "Hier komt een crazy leipe nieuwe ride in 2016!"

Oktober 2015

De eerste funderingen worden gegoten, later verschijnen ook de contouren van het stationsgebouw.

November 2015

De eerste stukken track worden op het terrein van Walibi Holland gespot! De baandelen hebben een afwisselende geel-zwarte kleur.

26 november 2015

De echte bouw is begonnen! De eerste baanstukken worden rechtgezet, namelijk die van de first drop.

December 2015

Met de plaatsing van de lifthill wordt het hoogste punt bereikt. Ook verschijnt er deze maand een eerste inversie en een overbanked top hat.

9 December 2015

De naam van de achtbaan is bekend: Lost Gravity!

Januari 2016

Het stationsgebouw krijgt meer en meer vorm alsook de achtbaan zelf! Op het einde van de maand duikt er een tweede inversie op: een Zero-G Roll.

25 januari 2016

Het laatste stukje track wordt in elkaar gezet, de baan is compleet!

19 februari 2016

In februari is het zover: de eerste treintjes komen aan in Walibi Holland en daarmee wordt het laatste geheime aan de baan onthuld. Het is een nieuw soort treintype van Mack Rides, genaamd Big Dipper, waarbij passagiers in theateropstelling zitten zodat iedereen goed uitzicht heeft. De buitenste zitjes hebben een floorless karakter.

25 februari 2016

De eerste testritten van Lost Gravity vinden plaats! Alsook een preview van de soundtrack van de attractie verschijnt online.

 

 

Maart 2016

Walibifan Laurens van Heerde heeft het voor mekaar gekregen om wat fotootjes te schieten van de aankleding van de baan. 'Crazy' en 'leip' is zeker van toepassing, maar of dat een aantrekkelijk totaalconcept oplevert, valt nog te bezien.

24 Maart 2016

Lost Gravity wordt feestelijk geopend. Er komen tweekleurige confettiderivaten en vliegende -uw applaus voor Mascha van Till- directeurs aan te pas.
Het thema 'Lost gravity' wordt ver doorgevoerd met enkele subtiel ondersteboven geplante bomen en een aanzienlijke hoeveelheid thema-objecten uit de categorie Apocalyps. het volledige verslag van de opening vind je HIER.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Bob Van Dyck - Pretparken.be, Walibi Holland, Omroep Laurens, Pretpark Fans, Rogier de Groot, WalibiXL, Laurens van Heerde