Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 12 Jan 16, 20:22
Share

Walibi Belgium opent in 2016 een gloednieuwe soort attractie, een wereldprimeur: een zogenaamde powersplash. Dit is een gloednieuw attractietype van de Duitse producent Mack Rides AG. Het lijkt sterk op de bekende Supersplash-attractie uit het gamma van dezelfde bouwer, maar dan wel een gelanceerde versie.

Bezoekers stappen in een grote sloep om vervolgens drie maal gelanceerd te worden en meermaals verticaal naar beneden te storten en een grote splash te maken. De eerste lancering brengt je op een snelheid van zo'n 50km/u, de tweede tot 80km/u en de finale splash maak je aan een tempo van 100km/u!

De achtbaan zal over een draaiplatform beschikken waardoor men met twee boten kan werken wat de capaciteit aanzienlijk verhoogt. 'PULSAR' zal op het meer van Walibi komen te liggen, tussen Flash Back en de Country Cantina en zal de naam 'PULSAR' krijgen. Het hele project is goed voor een investering van maar liefst 8,5 miljoen euro.

OPENING: 4 juni 2016

Specificaties:
Hoogte: 45 meter
Snelheid: 100 km/u
Lanceringen: 3 (LSM)
Duur: 70 seconden
Treinen: 2 met 20 zitplaatsen
Bouwer: Mack Rides
Kostprijs: € 8,5 miljoen

Tijdlijn

12 februari 2015

Walibi Belgium stuurt een persbericht de wereld in waarin ze officieel de bouw van een nieuwe attractie voor 2016 bevestigen en tevens vermelden om wat voor soort attractie het gaat: een powersplash, een wereldprimeur. Onderstaande concepten werden mee gestuurd:

21 april 2015

De eerste markeringen voor de waterachtbaan zijn te zien in het park, zowel op het meer als op de grond. Ook kranen zijn te zien om een dam te maken om een klein stuk van het meer af te schermen.

Mei 2015

De drooglegging van het afgebakende stuk meer is begonnen.

September 2015

In september ligt de werf er zo bij: een effen aarden vlakte.

Oktober 2015

Ondertussen op de site van CSM, de staalfabrikant die in samenwerking met Mack Rides de track voorziet:

Terug op de werf: Beton wordt gegoten en funderingen worden gelegd ter voorbereiding van de echte bouw van de attractie.

27 oktober 2015

De eerste supports gaan de lucht in!

November 2015

Begin november worden ook de eerste trackdelen gemonteerd om tegen het einde van de maand bijna de volledige constructie recht te hebben gezet.

December 2015

Walibi Belgium plaatst twee filmpjes online: eentje waarop we een digitale versie van de attractie te zien krijgen en een timelapse van de bouw van de attractie.

Februari 2016

Eindelijk weer nieuws uit Waver! De track werd eind januari vervolledigd.

Maart 2016

Net voor de seizoensstart brengt Pretparken.be nog even een exclusief werfbezoek aan PULSAR. Primeurs die we kregen zijn: de attractie krijgt twee voorshows, de eerste boot komt aan op 4 april 2016 en we kregen drie nieuwe concept-arts. Een uitgebreid artikel vind je hier (o.a. wat er in de voorshows zal te zien zijn, alsook foto's van in de technische ruimtes). Hieronder een korte greep uit het groot aantal foto's dat we meebrachten. >> ALLE FOTO'S <<

April 2016

De voorkant van het stationsgebouw wordt uit de steigers gehaald en ziet er al prachtig uit. De pull trough gebeurt op 6 april en op 13 april wordt de attractie voor het eerst getest. Daarna volgt een periode van dagelijks tientallen testritten. Er verschijnen ook meer concept arts online van de wachtrij binnenin het gebouw.

4 april 2016

De eerste boot komt in Waver aan!

18 april 2016

Ook de tweede boot komt aan in Walibi.

8 mei 2016

Na veel ongeduld bij de fans is het dan zo ver: PULSAR opent zijn deuren voor het eerst voor het publiek tijdens zijn eerste softopening. Pretparken.be stond trouw op post aan de ingang van de attractie en kon hem ook uittesten. Hieronder zijn enkele foto's van in het station en van de attractie in werking. Onze review met meer foto's vind je >>> HIER. <<<

4 juni 2016

PULSAR wordt officieel geopend tijdens de avond van 4 juni 2016. Robert Abigail zorgt voor de nodige ambiance en PULSAR legt zijn eerste officiële rit af, begeleid met vuurwerk langs de baan. Meer over deze avond (en meer foto's) vind je in dit sfeerverslag.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Ignace Woinin - Pretparken.be, Gert Janssenswillen, Walibi Belgium, Walibi Belgium Fans, Ameworld, Parkfan, Walibi Band, Les accros de Walibi Belgium