Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 21 Apr 2018
Plopsaland heeft een bouwaanvraag ingediend voor het geplande hotel. Als de bouwaanvraag midden mei goedgekeurd wordt, kan Plopsa eindelijk haar lang gekoesterde droom van eigen verblijfsaccommodaties waarmaken. Er wordt 20 miljoen euro voorzien voor het project.
Nieuws🕘 13 Apr 2018
​​ Onlangs reserveerde SeaWorld enkele nieuwe merknamen. Waarvoor deze bestemd zijn is nog niet bekend, maar de namen zorgen voor veel speculatie in de fanwereld. Alleszins zou het gaan om plannen voor zusterpark Busch Gardens Africa in Tampa, Orlando.
Nieuws🕘 13 Apr 2018
Het ziet er sterk naar uit dat themapark Dollywood in Tennessee, USA in 2019 een volgende achtbaan krijgt. Uit plannen blijkt dat de achtbaan in een volledig nieuwe zone van 5 hectare zou komen te liggen.
Nieuws🕘 11 Apr 2018
Het Engelse Legoland Windsor nabij Londen kondigt een nieuwe attractie voor volgend jaar aan: The Haunted House Monster Party. In concreto gaat het om een zogenaamde Mad House attractie, beter gekend bij het brede publiek als een draaiend huis zoals we terugvinden in o.a.
Nieuws🕘 11 Apr 2018
De Efteling testte onlangs een wachtrij-vrij systeem met 'boarding passen' uit voor indoorattractie Symbolica. Directeur Fons Jurgens geeft echter aan dat de resultaten daarvan minder positief waren dan voor de onlangs heropende Python en aanpassingen noodzakelijk zijn.
Nieuws🕘 6 Apr 2018
Toverland staat aan de vooravond van de grootste uitbreiding in haar geschiedenis. Met de komst van het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon wordt het attractiepark maar liefst anderhalf keer zo groot.
Nieuws🕘 5 Apr 2018
In het Italiaanse filmpark Cinecittà World nabij Rome worden dit seizoen tal van nieuwigheden gepresenteerd.
Artikel🕘 4 Apr 2018
Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons laatste bezoek bracht ons naar Plopsaland De Panne. Na de opening van Heidi The Ride vorig jaar en de nieuwe draaimolen, zijn er dit jaar geen grote toevoegingen in het park.
Artikel🕘 3 Apr 2018
Pretparken.be stoeft graag met haar uitgebreide parkgids en doet er alles aan zo'n correcte en volledig mogelijke info te geven aan de gebruikers van de site.
Artikel🕘 3 Apr 2018
Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons derde bezoek bracht ons naar Bellewaerde.
Artikel🕘 1 Apr 2018
Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. Ons tweede bezoek bracht ons naar Bobbejaanland. Dit jaar opnieuw geen nieuwe attractie, maar wel vernieuwingen en aanpassingen in het park.
Artikel🕘 1 Apr 2018
Het pretparkseizoen is begonnen en dus gingen we langs bij de vier grote parken in België. We begonnen tijdens het speciaal evenement van Walibi Belgium waar we in exotische sferen mochten vertoeven. Eerst in Aqualibi bij de heropening met nieuwe thematisatie en Kiddie Bay.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.