Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Disney onthult openingsdatum Star Wars: Galaxy Edge
Share
Auteur: Jonas Claes @ 8 Maa 19

Disney kondigde de komst van een waanzinnig gedetailleerde Star Wars themazone in 2 van haar parken al in 2015 aan. Een jaar later ging de bouw van start. Nu maken de Amerikanen de openingsdatum voor de nieuwe themazone bekend voor zowel Disney’s Hollywood Studios in Orlando als Disneyland in Anaheim.

Disneyland in Anaheim zal zijn Star Wars: Galaxy Edge-zone openen op 31 mei 2019. De versie in Orlando opent zijn poorten pas 29 augustus 2019. Opvallend daarbij is dat één van de twee geplande attracties later zal openen. Bij de opening van de Avatar-zone ‘World of Pandora’ twee jaar geleden, was de volkstoeloop zelfs met twee attracties amper te controleren. Naar alle waarschijnlijkheid beloven de eerste dagen van Galaxy Edge dus onplezierig druk te worden. Disney hoopt probeert het ergste te voorkomen met een gratis, maar verplichte reservering. De themazones zijn met een oppervlakte van liefst 5,7 ha stevig uit de kluiten gewassen en worden even groot als bijvoorbeeld de volledige rechterzijde van Phantasialand, inclusief hotels. Voor de versie in Orlando volgt op termijn ook een uitbreiding met een exclusief hotel.

Attracties

Zoals bij de Avatar-zone bevat het nieuwe Star Wars Land twee nieuwe attracties. In ‘Millennium Falcon: Smugglers Run’ moeten bezoekers dit ruimtetuig besturen om een missie te doen slagen. Passagiers worden daarbij onderverdeeld in bestuurders, mecaniciens en schutters, waarbij elke functie een invloed kan hebben op het verdere verloop van de rit. Vermoedelijk gaat het hier om een geavanceerde simulator. De wachtrij op zich is al een belevenis: bezoekers wandelen er door een replica op ware grootte van het beroemde ruimtetuig. Er circuleert een prijskaartje van 48 miljoen euro voor de attractie.

De later openende ‘Star Wars: Rise of the Resistance’ wordt beschreven als een trackless darkride van een niveau dat zelfs voor Disney-standaarden ongezien is. Het is een strijd én race tegen de tijd tussen troepen van de First Order en the Resistance. Er zouden minstens 18 scènes te zien zijn en Disney zou een budget van liefst 69 miljoen euro in de nieuwigheid pompen!

Exclusief geld uitgeven

Vanzelfsprekend wordt ook aardig wat ruimte voorzien om geld uit te geven. De Galaxy Edge biedt niet minder dan 6 (!) souvenirshops en 3 eetgelegenheden. ‘Oga’s Cantina’ serveert voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse Disneyparken sterke drank. ‘Docking Bay 7’ is een afhaalrestaurant en bij de ‘Milk Stand’ kan je de iconische - doch verontrustende - groene of blauwe Star Wars-melk nippen.

In souvenirland is er keuze uit speelgoedwinkel ‘Toydarian Toymaker’, pluchen beestenwinkel ‘Creature Stall’, kledingzaak ‘Black Spire Outfitter’ en vermoedelijk prijzigere antieke verzamelobjecten bij ‘Dok Ondar’s Den of Antiquities’. Voor wie zelf ook wat wil ontwerpen voor hij langs de kassa passeert, is er ‘Savi’s Workshop’ voor je persoonlijk aangepaste lichtzwaarden en ‘Droid Depot’, waar je je eigen droid in elkaar kan flansen.  

Minder ver van je bed

Ook Walt Disney Studios in Parijs heeft een Star Wars zone op de planning staan. Die is onderdeel van een gigantisch investeringsplan dat over verschillende jaren loopt. Fans hebben inmiddels uitgedokterd dat een deel van de plannen voor de zone verdacht goed overeenkomt met deze voor de Star Wars darkride 'Star Wars: Rise of the Resistance'. Het is dus waarschijnlijk dat Disney een deel van de themazone in Amerika zal kopiëren naar het Europese vasteland. Wie een beetje geduld kan opbrengen hoeft voor die ervaring dus niet de oceaan over te steken.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Disney // Bron: Disneyland, Blooloop, Disney and More

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.