Als laatste deel van een grote uitbreiding voor Parc Spirou presenteert het park een Roller Ball-achtbaan van RES. De nieuwigheid maakt deel uit van een investering van 10 miljoen euro, om het park in de Provence tot een volwaardige dagbestemming om te werken. Eerder werden al zeven andere attracties uit de doeken gedaan, waaronder een Zierer Starshape en een vrijevaltoren.

In 2019 zal het Zuid-Franse Parc Spirou een nieuwe achtbaan van het Zwitserse bedrijf RES openen. Het gaat om de Roller Ball, zoals die ook al in Schwaben Park gebouwd werd. Daar moet diezelfde achtbaan openen onder de naam Wilde Hilde. De versie in Frankrijk zal volgens het park zelf de hoogste en langste in z'n soort worden. De nieuwe familieachtbaan krijgt de naam Le Nid du Marsupilami (Het nest van Marsupilami).

De Roller Ball is een achtbaan waarbij het spoor verticaal de lucht in gaat, en de karretjes aan de zijkant van de baan hangen. De wagentjes worden eerst recht naar boven gebracht via een lifthill, om vervolgens gecontroleerd via een reeks bochten opnieuw naar beneden te suizen. Doordat de bakjes vrij kunnen bewegen aan de zijkant van de track, zorgt de slalommende afdaling ervoor dat de karretjes de hele tijd schommelen. Dit type achtbaan valt nog het best te vergelijken met de Zac Spin Coaster van Intamin, zoals we die onder andere terugvinden in Gröna Lund. De versie van RES is echter gericht op families en zal de bezoekers dus niet over de kop laten gaan.

12 redenen
De aankondiging van Le Nid du Marsupilami is de nieuwste in een reeks van twaalf redenen - waarvan er momenteel tien bekend zijn - waarom bezoekers volgend jaar een abonnement op het park zouden moeten nemen. Met acht van die tien redenen werden evenveel nieuwe attracties aangekondigd. De meest spectaculaire aankondigingen waren die van een Zierer Starshape, een vrij uniek attractie die onder andere in Liseberg terug te vinden is, en een vrijevaltoren van maar liefst 90 meter hoog. Verder zal het park ook nog een Junior Spinning Coaster, een parktreintje, een speeltuin, en een kleine boomstammenbaan van Hafema openen. Die laatste attractie zal de eerste waterattractie van het park worden - een welgekomen toevoeging in een park waar de temperatuur vaak boven de 30 graden klimt. De simulator La Gaffe à Gaston zal al na een klein jaar vervangen worden door een 6D-cinema, die net als de nieuwe achtbaan gethematiseerd zal worden naar het gele diertje, de marsupilami.

Daarnaast zal het park ook zorgen voor meer groen door de aanplanting van bomen, meer schaduwzones, terrassen voor de restaurants en meer decoratie. Daarmee komt Parc Spirou tegemoet aan de kritieken die het park sinds de opening in de zomer van 2018 kreeg. Tot slot zullen ook twee nieuwe stripfiguurtjes ingevoerd worden: Boule & Bill (Bollie en Billie). Het piepjonge park investeert in totaal maar liefst tien miljoen euro.

Parc Spirou
Het kleine parkje rond Robbedoes en andere stripfiguren zoals Kwabbernoot, Marsupilami, Guust Flater en Lucky Luke opende de deuren met heel wat vertraging op 16 juni 2018 in het Franse Monteux, aan de voet van de Mont Ventoux. Hoewel het park vrij groots werd aangekondigd, kwamen niet alle plannen tot uitvoering. Zo werd een geplande thrillcoaster geschrapt. Al van bij de opening kreeg het park heel wat kritiek te verduren: het park was niet dagvullend, leek op sommige plaatsen onafgewerkt, bood weinig schaduw en bovendien was de toegangsprijs van 32 euro te hoog. Het park heeft duidelijk geluisterd naar die kritiek en timmert verder aan de weg. Parc Spirou opent opnieuw de deuren op 6 april 2019.

Discussieer mee over de aankondigingen op ons forum!
Wil je weten wat wij vonden van Parc Spirou in het openingsjaar? Lees dan Brakesection Magazine!

Tekst: © Bert Bael - Pretparken.be // Foto's: Parc Spirou // Bron: Parc Spirou