Halloween nadert met rasse schreden en in pretparkland is het zelfs al een tijd bezig. Heb je nog steeds geen pretparkuitje gepland in de populairste periode van het jaar? Ontdek hier welk park jij last minute moet inplannen om je dosis pretparkgriezeligheid toch nog op de agenda te krijgen!

Plannen is moeilijk en soms ben je te laat of heb je geen tijd om te beslissen. Daarom maken we hier een snel overzicht dat doorlinkt naar verschillende opties voor een horroruitje in pretparkland die toch redelijk dichtbij huis door kunnen gaan. Voor last minute beslissingen overbrug je immers liever geen te grote afstanden! 

Verfrissend Nieuw
De meeste vernieuwing en ambitie vinden we terug bij Halloween in Bobbejaanland en Halloween in Toverland. Jaar na jaar wordt hun halloweenfeest groter en groter en ook dit jaar is dat niet anders. Gezien de parken net als de oude rotten een kindvriendelijk dagprogramma combineren met een griezeligere avondsfeer is ook bezoeken met kinderen een optie. Hoewel het misschien zou verbazen is de thematische uitwerking in beide parken sterk. Bijkomend voordeel: uw kroost zal er waarschijnlijk niet over knuffels, ijsjes of kledij van zijn tv-helden komen jengelen. Beide parken bieden hun shows en spookhuizen gratis aan. Bobbejaanland is echter niet te kloppen qua prijzen: naast de gratis spookhuizen geraak je er ook nog eens voor een prikje binnen! Een toverlandnocturne meemaken is voor snelle beslissers: komende zaterdag is het al de laatste van het seizoen!

Oud en Goud
Kenners en nostalgici kloppen best aan bij Halloween in Bellewaerde of Halloween in Walibi. Beide parken zijn Belgische pioniers in het feest der doden en kennen de stiel ondertussen meer dan degelijk. Walibi wordt doorgaans als de meerdere van zijn zusje in Ieper gezien. Het evenement is er grootser en drukker bezocht. Bellewaerde heeft wel een exclusieve avondopening waarop kinderen niet zijn toegelaten. Ook voor Halloween-varianten op bestaande attracties, moet je in Ieper zijn. Vooral in Walibi tikt de rekening wel snel aan.

Het Experiment
Heb je kinderen die op hun dagelijkse dosis Studio 100 IP staan, dan moet je zonder twijfel Halloween gaan vieren in Plopsaland. Groot voordeel is dat het park dit jaar met gratis heavy spookhuizen experimenteert. Een uitje naar Plopsaland hoeft dan geen breuklijnen meer te veroorzaken in het gezin: de oudere broer kan zich voortaan ook waardig amuseren zonder zich te 'verlagen' tot 'babyattracties'. Plopsaland houdt bijna héél de herfstvakantie nocturnes en rekent dat wel door aan de kassa! 

Wie nog steeds twijfelt kan elk Halloween eens in detail bekijken en het aanbod vergelijken op onderstaande links. Het Halloweenevenement wordt er telkens per park nog eens apart besproken.

Halloween in Bobbejaanland
Halloween in Toverland
Halloween in Bellewaerde
Halloween in Walibi
Halloween in Plopsaland
 

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Walibi, © Toverland, © Bobbejaanland, © Bellewaerde, © Plopsaland // Bron: Walibi, Toverland, Bobbejaanland, Bellewaerde, Plopsaland