Het nieuwste Halloweenseizoen in pretparkland is helemaal gestart. Ben jij ook benieuwd wat de verschillende parken in elkaar hebben gestoken om je naar hun griezelevenement te lokken? Ontdek hier of Halloween in Bellewaerde jou kan verleiden tot een huivertrip richting Ieper!
Bellewaerde houdt ook voor deze editie van Halloween vast aan 'Fiësta Mortal'; het Mexicaanse feest van de doden dat het park als gegoten zit. Nieuw is dat hoofdfiguur Don Eduardo dit jaar gezelschap krijgt van een vrouwelijke antagonist met de naam Doña Lucia, wat mogelijk aangeeft dat het park dit concept nog niet meteen beu is. Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat een groot deel van de halloweenaankleding weinig met het mexicaanse feest te maken heeft. De omvorming van de kinderzone naar het kindvriendelijke Trollpark blijft behouden. Ook verschillende attracties krijgen traditiegetrouw weer een Halloweenjasje aangemeten. Tijdens de nocturnes sluit het park af met vuurwerk en voor Hardcore griezelfanaten organiseert Bellewaerde ook dit jaar één exclusieve extra griezelige nocturne.

Scarezones & spookhuizen
Er zijn vijf spookhuizen voorzien met het naar voodoogeesten en duistere rituelen gethematiseerde ‘Voodoo Villains’ als nieuwigheid. Ook voor de allerkleinsten is er een nieuw halloween doolhof. De spookhuizen ‘Mortal Mine’ en ‘Camping Corpse’ zijn zoals vorige edities te vinden in de Canadazone van het park. Hospital fa(n)tal is deze editie vernieuwd. Freaky Forest is het enige gratis spookhuis van het evenement en valt ook eerder te omschrijven als een wandeling door het bos dan een spookhuis. Tijdens de exclusieve 16+ nocturne krijgt het park twee scarezones: eentje met clowns ‘Crooked Clowns’ en eentje met zombies ‘The Maze’. Spookhuizen kosten 3€ tot 5€ met één euro korting online, wie een 'mortal pas' koopt kan alle spookhuizen bezoeken aan een voordeeltarief.

Praktisch
In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden tot 18u op 20, 27, 29 & 30 oktober en 2-4 november. Nocturnes tot 21u vinden plaats op 21,28 & 31 oktober en 1 november. Voor meer info en tickets, kan je terecht op www.fiestamortal.be.

Hardcore 16+ Halloweenbezoekers kunnen genieten van de Bellewaerde KNT – Halloween Night op vrijdag 26 oktober van 18 uur tot 23 uur. Daarbij maken 75 figuranten het park extra onveilig. Tickets zijn enkel online te verkrijgen op www.halloweennight.be.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Bellewaerde // Bron: Bellewaerde