Het Amerikaanse pretpark Carowinds, gelegen op de grens van North en South Carolina, pakt volgend jaar uit met een nieuwe achtbaan: 'Copperhead Strike'. Het park uit de Cedar Fair group plaatst een LSM achtbaan met dubbele lancering van de Duitse constructeur MACK Rides.

Hoewel Carowinds met 'Fury 325' in 2015 nog de hoogste en snelste giga coaster ter wereld bouwde is het park amper 4 jaar later al klaar om nóg een coaster aan het aanbod toe te voegen. 'Copperhead Strike' wordt de 14e achtbaan van het park en tevens de eerste achtbaan met dubbele lancering van de Carolinas. Na een trage inversie net na het verlaten van het station zal de baan vanuit stilstand in 2,5 seconden optrekken tot 68 km/uur om vervolgens een parcours van bijna 1000 meter af te leggen waarin nog 4 inversies en nog een tweede lancering - waarin je van 56 naar 80 km/uur versnelt - verwerkt zijn. De rittijd bedraagt 2 minuten 24 seconden en het is de enige baan met dubbele lancering die zoveel inversies telt in heel Noord-Amerika. Constructeur MACK Rides bouwde ook al gelijkaardige achtbanen in Europa, waaronder Icon in Blackpool Pleasure Beach en Helix in Liseberg.

Rond de achtbaan komt een nieuw themagebied waarin 'Blue Ridge Country Kitchen' met verse boederijproducten een centrale plaats krijgt, "geïnsipireerd door de bergen van de Carolinas" aldus vice-directeur Marketing John Taylor. Het maakt deel uit van de inspanning van de laatste jaren om kwaliteitsvol, vers eten aan te bieden aan de gasten.

Hotel

Het park investeert niet enkel in een nieuwe attractie: er wordt ook een hotel met 130 kamers gebouwd. "Volgend jaar zetten we een nieuwe stap in ons concept van een bestemming te zijn", zei Pat Jones, algemeen manager, tijdens de persconferentie. 'The SpringHill Suites Charlotte', zoals het hotel zal heten, wordt een 5 verdiepingen tellend hotel aan de North Carolina-zijde van het park. De nieuwe verblijfsaccomodatie zou openen in de loop van 2019.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: Carowinds // Bron: Charlotte Observer