Naar jaarlijkse gewoonte heeft Six Flags op 1 dag aangekondigd wat er allemaal nieuw komt in hun verschillende parken voor het volgende seizoen. Wij zetten de nieuwigheden voor jullie op een rijtje.

Six Flags Over Georgia - Pandemonium
Vorig jaar opende er nog een RMC achtbaan, dus dit jaar moet het park het met iets kleiners doen. Alhoewel. Pandemonium wordt de grootste Gyro Swing in het zuid-oosten van het land. De gigantische slinger wordt bijna 45m hoog en zal meer dan 112 km/uur halen.

Six Flags Great America - Maxx Force
Maxx Force wordt een achtbaan. Zoals gebruikelijk bij Six Flags wordt er hierbij ook met dubieuze records gesmeten. Maxx Force wordt de hardst gelanceerde achtbaan… in Noord-Amerika. Passagiers worden in 2 seconden tijd van 0 naar 125 km/uur gelanceerd. Verder zal er de snelste inversie ter wereld en het hoogste dubbel-inversie-element ter wereld in de coaster zitten.

Six Flags Over Texas - Lone Star Revolution
Nadat Six Flags in de afgelopen jaren al veel Larson Loops heeft gezet, volgt nu ook Six Flags over Texas. Lone Star Revolution wordt wel meteen de grootste Larson Loop ter wereld.

Great Escape - Hurrican Harbor met Bucket Blasters
Het waterpark van Great Escape krijgt een grote update en wordt ook een Hurrican Harbor, de vaste naam die Six Flags gebruikt voor hun waterparken. Het park krijgt enkele nieuwe attracties en een nieuw thema. Eén van deze nieuwe attracties wordt Bucket Blasters, een Twist ‘n Splash, zoals we ook terug vinden in Slagharen.

Six Flags Magic Mountain - West Coast Racers
Een duellerende achtbaan waarin bezoekers vier keer gelanceerd worden. Meer details in ons aparte artikel: klik hier

Six Flags Mexico - Bugs Bunny’s Boom Town
Een groot kindergebied met diverse kleine attracties. Je gaat er uiteraard de Looney Tunes figuren terug vinden, maar ook de DC Super Friends zullen er hun opwachting maken.

La Ronde - Chaos
Als je denkt dat gevoelsmatig alle Six Flags Parken - na Six Flags Over Texas - intussen wel een Larson Loop hebben, heb je het mis. Ook La Ronde heeft er nog geen. Daar komt in 2019 verandering in met een nieuwe Larson Loop van 21m hoog.

Six Flags New England - Cyborg
Wellicht de spannendste aankondiging, aangezien Six Flags er - bewust - erg vaag over blijft wat het nu eigenlijk is. Cyborg wordt in elk geval een indoor attractie waarbij gasten vooral heel veel rond draaien. Naast een spinning effect kan de attractie ook op een neer gaan en kantelen. Gasten nemen plaats in een circel met het gezicht naar buiten toe en voeten los in de lucht hangend. Tijdens de rit vind een show plaats met moderne licht- en geluidseffecten.

Six Flags Great Adventure - Wonder Woman Lasso of Truth
Waar Six Flags over Georgia de grootste Gyro Swing in het zuidoosten van de USA krijgt, gaat Great Adventure een stapje verder. Daar komt meteen de grootste Gyro Swing ter wereld. Met 52m hoogte en 120 km/uur zullen 40 passagiers door de lucht geslingerd worden.

Six Flags Fiësta Texas - The Joker Wild Card
Net als Larson Loops zijn ook Gyro Swings erg populair bij Six Flags. Zodoende krijgt ook Fiësta Texas er eentje. Ook deze wordt een gigant met dezelfde specificaties als de Gyro Swing van Six Flags Great Adventure. 

Six Flags Discovery Kingdom - Batman the Ride
Geen B&M inverted maar een S&S Free Spin coaster. Het is de derde en daarmee laatste nieuwe achtbaan voor Six Flags in 2019. Soortgelijke modellen vinden we al terug in diverse andere parken, waaronder Great Adventure. Gezien de beperkte ruimte die Discovery Kingdom heeft, is dit een ideale compacte attractie voor het park.

Hurrican Harbor Concord - Carribean Cove
Het waterpark van Discovery Kingdom wordt uitgebreid met een groot gedeelte voor kleine kinderen. Denk aan kleine glijbaantjes, maar ook een groot bad met enkeldiep water waar ze zonder zorgen kunnen spelen.

Six Flags St. Louis - Supergirl
Deze attractie is het best te vergelijken met een ouderwetse Enterprise. Echter zit je hier steeds met twee naast elkaar in een zitje zonder vloer, maar met een beugel. Het is voor Six Flags een unieke attractie. De ride wordt 20m hoog en zal passagiers met een snelheid van 40 km/uur rond laten slingeren.

Six Flags America - Firebird Coaster
De vierde achtbaan in het rijtje is eigenlijk geen nieuwe achtbaan. De bestaande achtbaan Apocalypse zal omgebouwd worden van stand-up naar een floorless achtbaan. Een trend die helaas bij steeds meer stand-up coasters voor komt, wat deze soort steeds zeldzamer maakt. Apocalypse is tevens ook de eerste B&M ooit gebouwd en daarmee niet bepaald de soepelste. De rit werd vaak als zeer pijnlijk beschreven, wat ongetwijfeld een goede reden is geweest voor andere treinen en een ander thema voor de baan.

Six Flags Darien Lake - Skyscreamer
Darien Lake is nog niet lang terug in beheer van Six Flags. Meteen wordt er al uitgepakt met een Star Flyer van maar liefst 74m hoog. 

Six Flags Frontier City - Timber Town
Het park waar Six Flags ooit begonnen is, is jaren geleden verkocht om uit de financiële problemen te komen. Nu de zaken bij Six Flags weer goed lopen hebben ze dit park terug in beheer genomen. Eigenaar is Six Flags niet van het park. Dat stopt ze echter niet om uit te pakken met een grote nieuwe kinderzone. Dit keer niet met Bugs Bunny figuren, maar met eigen karakters die bij het park passen.

Hurrican Harbor Oaxtepec - King Cobra
Het waterpark dat bij Six Flags Mexico hoort zal uitpakken met een King Cobra glijbaan. Het is een race glijbaan die eindigt op een dubbel shuttle-element in de vorm van een grote tong van een Cobra. 

Epiloog
Van Six Flags zijn we intussen wel gewend dat als een attractie goed werkt in een park, ze die attractie ook in andere parken gaan zetten. Gyro Swings, S&S Freespins en Larson Loops zijn daarmee zeker geen onbekenden. Nadat ze vorig jaar voor het eerst enkele Tourbillons van ABC hebben gezet, is het enigszins verbazingwekkend dat er dit jaar geen bij komen. Naast de Amerikaanse parken wordt er momenteel ook nog hard gewerkt aan een Six Flags park bij Dubai en enkele parken in Azië. 

Wat vinden jullie van het nieuws voor Six Flags voor 2019? Laat het ons weten op ons forum.

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: Six Flags // Bron: Six Flags