Na een rustig juli lijken bezoekers eindelijk de weg te hebben gevonden naar Toverland's monsteruitbreiding van 35 miljoen euro. Toverland beleefde op moederdag haar drukste dag ooit. Het attractiepark mocht zo’n 14.000 bezoekers verwelkomen, 3.000 meer dan bij het vorige bezoekersrecord. 

Toverland verwelkomde de voorbije midzomeravond maar liefst 14.000 bezoekers. Het park was geopend tot 23u. Dankzij het nieuwe entreegebied en de nieuwe zone kan Toverland dergelijke grote aantallen goed verwerken. Overal werd de capaciteit ook maximaal ingezet: Troy, Fenix en Dwervelwind draaiden met twee treintjes. Afgezien van de 'Maximus Blitz Bahn' bleven de meeste wachttijden daardoor netjes onder het uur. Het park krijgt ondanks de drukte ook over het algemeen lovende recensies op sociale media. Het vorige record werd eveneens gehaald tijdens een midzomeravond. Op 11 augustus 2015 verwelkomde het park toen 11.000 bezoekers. Die moesten toen nog allemaal via de oude entree in de eerste hal binnen en het park was toen nog 1,5 keer zo klein.

Traag op gang
Hoewel Toverland de grootste uitbreiding uit haar geschiedenis al in juli opende, bleef het die eerste maand opvallend rustig. Met het warme weer lieten bezoekers pretparken in het algemeen links liggen en ook voor Toverland was dat niet anders. Bezoekers moesten vaak maximaal een ritje of twee wachten voor ze konden instappen. Het park lanceerde zelfs meerdere reclamestunts om mensen naar Sevenum te lokken. Er werden glazen flessen verspreid over heel Nederland die je kon inruilen tegen gratis kaartjes. Onlangs bood het park ook aan om dingen 'Fenix-blauw' te schilderen, verwijzend naar de achtbaan in het nieuwe gebied. Nu de hittegolf achter de rug is lijkt het tij ook voor Toverland te keren. Het park werd anderhalf keer zo groot; een uitbreiding van ongeziene proporties in de Benelux.

Midzomeravonden
Toverland bleef tijdens de zomermaanden normaal geopend tot 19.00 uur. Met de midzomeravonden sloten de poorten echter pas om 23u! Een kwartier voor sluiting kregen bezoekers als klap op de vuurpijl een prachtige vuurwerkshow voorgeschoteld in het hart van het nieuwe entreegebied Port Laguna. Toverland was bij deze late opening ook sfeervol uitgelicht en het was de ideale gelegenheid om de fonteinenshow van het park met lichteffecten te zien. Oorspronkelijk vielen de meeste midzomeravonden op woensdag, wegens succes breidde het park de laatavondopeningen ook uit naar enkele zaterdagen.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Jan Van Nespen en Bert Van Staeyen - Pretparken.be, Toverland, Toverlandfansite // Bron: Toverlandfansite