Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Hoogste punt van het Loonsche Land in de Efteling bereikt
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 14 Feb 17

Een feestelijk moment vandaag op de bouwplaats van het nieuwe vakantiepark van de Efteling. Daar werd het hoogste punt van de bouw gevierd met de onthulling van een enorm gewei. Vanaf woensdag 31 mei 2017 - tevens de 65ste verjaardag van de Efteling - verblijven de eerste gasten in het nieuwe vakantiepark aan de rand van natuurgebied het Loonsche Land.

Het gewei is geplaatst op het Loonsche Land Hotel, dat vijf verdiepingen telt en 26,5 meter hoog is. Met een breedte en hoogte van 4 meter is het gewei in het hele vakantiepark van ruim acht hectare goed zichtbaar. Het gewei weegt ongeveer 700 kilo en past goed bij de robuuste en natuurlijke uitstraling van het hotel. In het Loonsche Land Hotel zijn 75 hotelkamers en een groot restaurant, genaamd De Proeftuyn, gevestigd. Over de rest van het vakantiepark liggen verspreid 86 bijzondere accommodaties boven, op en onder de grond.

De bouw van het ruim acht hectare grote vakantiepark verloopt vlot, waardoor Vakantiepark Efteling Loonsche Land al op de verjaardag van de Efteling – woensdag 31 mei 2017 – haar deuren opent. Dat is een dikke maand vroeger dan de oorspronkelijke openingsdatum die gepland was begin juli.

Tekst: © Efteling // Foto's: © Efteling

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.