Altijd de goedkoopste pretparktickets?
Bezoek onze kortingspagina!

Grijp korting
Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Hansa-Park verdubbelt vrijevalsnelheid van hypercoaster Kärnan!
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 14 Feb 17

Het Duitse familiepark Hansa-Park kondigt aan dat in 2017 de werelwijd unieke achterwaartse vrijeval in het donker van hypercoaster Schwur des Kärnan nog sneller en langer wordt. De snelheid van de achterwaartse vrijeval op de lifthill van de attractie wordt meer dan verdubbeld en de afstand van de val wordt bovendien langer.

Schwur des Kärnan is een 73 meter hoge achtbaan van fabrikant Gerstlauer waarbij de lifthill zich volledig in een toren bevindt. De verticale lift heeft als uniek en speciaal effect dat de trein op een bepaald ogenblik stopt en vervolgens enkele meters naar beneden valt. Nadat de trein opnieuw tot stilstand is gekomen, wordt deze opnieuw de lifthill opgetakeld om de rit te kunnen aanvatten. De valsnelheid bedroeg tot nu toe 5 meter per seconde, maar het park kondigt aan dat deze verhoogd is naar 11 meter per seconde, ofwel een ruime verdubbeling dus!

De achtbaan opende in de zomer van 2015, maar het afwerken van de thematisatie neemt nog eens bijna 2 jaar in beslag. Aangezien het park tevens vermeldt dat ook het spannende verhaal van Kärnan verder gaat, lijkt het erop dat het einde van het project en bijhorende mega-investering in zicht is.

Naast het project 'Kärnan' werkt het park ook naarstig verder aan de nieuwe kinderachtbaan Der kleine Zar van fabrikant Preston & Barbieri die normaal gezien vorig jaar al had moeten openen (zie eerder nieuwsbericht). Ondertussen staat de baan al recht en staat het treintje er sinds afgelopen week op. Verder zal Hansa-Park ook nog een Sky-Fly van Gerstlauer openen dit jaar.

► Volg de verdere ontwikkelingen van Kärnan en Der kleine Zar in ons forumtopic.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Hansa-Park, Charlie

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.