Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Wiener Prater verwelkomt bekende Duitse kermisachtbaan in maart 2017
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 10 Feb 17

Höllenblitz, één van de grootste reizende achtbanen van Duitsland, maakt in 2017 zijn opwachting in Wiener Prater. De achtbaan zal gedurende vijf maanden aanwezig zijn in het Oostenrijkse park.

Höllenblitz is gekend van de grote Duitse kermissen en kon de laatste jaren vaak teruggevonden worden in steden als Düsseldorf, Herne, Hamburg, Stuttgart en München. Komend seizoen zal de achtbaan echter slechts één kermis bezoeken, namelijk het Oktoberfest in München. In maart wordt de baan dan opgebouwd in Wiener Prater en zal daar tot eind augustus zijn rondjes draaien.

Höllenblitz is een indoorcoaster met een lengte van ruim 800 meter. De baan heeft drie treinen welke uit karretjes bestaan die rond hun eigen as draaien. Het meest opvallende kenmerk van de achtbaan is de enorme waterval aan de buitenkant. De achtbaan heeft een mijnthema met binnenin verschillende lichteffecten.

Het is niet de eerste keer dat een grote Duitse kermisachtbaan de oversteek maakt naar Oostenrijk. Vorig jaar deed Olympia Looping identiek hetzelfde om de 250ste verjaardag van het park in de kijker te zetten. De kans is dan ook groot dat Höllenblitz op dezelfde plaats zal verschijnen waar Olympia Looping in 2016 stond.

Freefall?

Behalve Höllenblitz zal er volgend seizoen nog een nieuwe attractie te bewonderen zijn in het park. In november werd aangekondigd dat er ook een nieuwe thrillride zal openen. Sterke geruchten wijzen erop dat het de thrillride 'The Tower 90m' van de Nederlandse kermisexploitant Ordelman wordt. Deze 90 meter hoge freefall-attractie was de afgelopen jaren ook regelmatig in ons land te vinden, onder andere op de Sinksenfoor in Antwerpen en de kermis van Luik.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Bjorn Venken - Pretparken.be

Nieuw in de parkgids

Le bounce spin
Toegevoegd op: 10 Apr 17
Type: Kinderattracties
Park: Didi'Land
Pirates aventures
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Familieattracties
Park: Didi'Land
Cinema 7D
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Shows - Entertainment - Events
Park: Didi'Land
La Tour des Pirates
Toegevoegd op: 9 Apr 17
Type: Thrillrides
Park: Didi'Land