Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Vogel Rok (Efteling)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Deze indoorcoaster was ooit een groots opgevat project, maar door een te beperkt budget slonk dit alles uiteindelijk tot een relatief kleine rollercoaster. Ook qua thema was men vrij zuinig toen ‘Vogel Rok’ in 1998 opende. Vooral de wachtrij ademde jarenlang een goedkope sfeer uit: grote en koele hallen met hoogstens wat gestileerde golven als hoofdthema. De Efteling stelde zowat iedereen teleur met deze snelle vorm van thematisatie, en de gehoopte populariteit van ‘Vogel Rok’ bleef uit. In 2007 werd de wachtruimte echter aangepakt zodat deze beter bij de attractie zou passen. Een hele vooruitgang! Doorheen de jaren zijn er kleine upgrades bijgekomen. In 2018 werd bijvoorbeeld de iconische ritmuziek aangepast zodat je doorheen de bombastische soundtrack nu ook vogels hoort krijsen.

De rit zelf is een echte 'darkride'. 'Vogel Rok' kent niet al te veel lichteffecten, waardoor het vooral een snelle rit door het duister is. Hierdoor wekt de attractie wel een enorm snelheidsgevoel op, zelfs ondanks de eerder beperkte statistieken. Ook leuk is de eerder vermelde bombastische onridemuziek die speciaal voor de attractie gecomponeerd werd. 'Vogel Rok' is dus een krachtige, maar helaas ook relatief korte belevenis.
Specificaties:
Type attractie: Indoor Steel Coaster
Bouwer:
Opening: 09/04/1998
Hoogte: 25 meter
Topsnelheid: 65 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1:33
Speciale elementen: Vogel rok op eiland

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.